La nit estelada fitxa tecnica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,43 KB


Fauvisme: Segle XX, gran canvi en la pintura, és més internacional, abstracció i deshumanització. el centre més important és París. pintors: el seu tema és rellevant centra tot el que estableix, autonomia del color.El color emprat de manera subjetiva.Gaugun és precedent del fauvisme.
MATISSE: figura més representativa del fauvismo.Les faves, ve de les feres salvatges. fauvisme, el color no té xq ser real, l'utilitza de manera subjetiva.No li interessa el tema.

Cubisme: el pintor amb què nacional el Cubisme i el més important va ser Picassó.El antecedent del Cubisme va ser cezane.La primera obra va ser les senyoretes de aviñon.Movimiento artístic fonamental de les vanguardias.Se torna a la forma no hi ha profundidad.Superponen els planós.Se tracta de representar el espacion interior.Abandono del clarooscuro.La pintura la interpretem, no hi ha parspectiva.
Picassó: néixer a malaga i va viure en diversos lugares.Pero s'estableix en Francia.Distintos períodes: període blau: predominen els tons blaus, en aquesta etapa són pintures tristes.El guitarrista cec. període rosa: esperança, pintures sobre santinvanquis.Acrobata sobre l'esfera. comença a aber un corrent exotisme introduint escultura negra que influirà en la seva obra les senyoretes d'Avinyó.
Les Senyoretes d'Avinyó: primera obra de l'Cubismo.Influencia del africà, impressiona x seves cares deformes.Figuras geomètriques, es relacionen amb l'espectador no entri ellas.Representa a 5 prostitutes en un bordell, tècnica de grans plans de color. no separació clara entre les línies que delimiten les figuras.No hi ha profunditat o tercera dimensió no hi ha clarooscuro.Hay un petit bodegon.


EL GUERNICA: símbol de l'horror de la guerra.Obra expressionista, descolluntada ambigua.No té color (tons grisos i negres) tema: el bombardeig de la ciutat de Guernica poor la lejion Condor dels alemanys. el 1937 va ser quan lue encarregat x el govern de la república española.Picassó realitzar molts dibuixos preperatorios.Dispuesto en formes triangulars.

EXPRESSIONS: gran preocupació pels problemes interns de l'home (els més angoixants, els més punyents), exponents de l'angoixa contemporanea.El antecedent és van gogh.
Munch: va tenir una infància trista. influència de Vang Gogh, pinzellades angoixants com x exemple en el quadre la nit estelada.
EL CRIT: en un pont hi ha un ésser humà deformat. al fons hi ha dues persones i un paisatge noruec. pinzellades recargolades, colorit real i violent. obra més famosa de munch.Su estil precedeix l'expresionismo.Esta a oslo.

Entradas relacionadas: