Poema l'elionor

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,12 KB

 
12. Pere Quart, Corrandes d’exili Poema de desprès de la guerra ( ref. Al fet d’exiliar-se, marxa del país però per problemes polítics...).Parla de les muntanyes ( pirineu q separa Catalunya de frança) 1 quan acaba la guerra pasen cap a frança 2º estrofa la seva dona l’acompanya en aquesta fugida, era morena i la compara amb la mare de Déu de Montserrat. / Fa un peto a la terra del seu país i sestira pq no sap quan tornara i deixa mitja vida a Catalunya. 5ªESTR diu q d’anyorança no morira sinó q viurà. FORMA: La corranda és una forma de cançó popular breu, generalment improvisada, molt practicada al llarg dels segles. La majoria són de 4 versos heptasíl·labs. Pere Quart alterna les de 5 i 4 versos heptasíl·labs amb rima regular.
2- Joan Brossa
,( portada llibre ) Poesia visual : Poema //Aquest poema visual es basa en el fet d’encaixar la paraula poema amb un tipus de lletra de bones dimensions amb la culata d’una pistola. L’efecte pretès, inicialment només és visual, ara bé, les pistoles disparen bales i fereixen el qui toquen, el poeta voldria q passés una cosa semblant amb aquest poema, o amb tots el poemes. FORMA: El poema, en aquest cas, només té una base gràfica expressada en dues tècniques : la tipografia de les lletres i el dibuix d’una part de la pistola.14. Vicent Andrés Estellés , Els amants .....(poeta valencíà, parla relació amb la seva dona) L’ègloga era i és una composició del gènere bucòlic q idealitza la vida dels pastors i , en general, la vida camperola.... FORMA: El poema, el conformen 24vv alexandrins sense rima.
15. Miquel Martí i Pol,
L’Elionor ... <L’Elionor > narra la història d’una noia q entra a treballar a la fàbrica als 14 anys i q seguirà fil per randa tots els passos de moltes noies q l’han precedida, q tmb seran idèntics en les noies q la substituiran. I així passa amb la seva filla gran q igualment entra a treballar a la fàbrica just acabats de complir els 14 anys. FORMA: és un poema de versos polimètrics i sense rima.

Entradas relacionadas: