Psicosexualitat

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,04 KB

 

12.4 LA PSICOSEXUALITAT.

A. APRENDRE A VIURE LA SEXUALITAT.

La sexualitat es justifica per las eva perspectiva reproductiva,d'aquí la consideració com anormal,immoral o viciós de fets com el plaer,la masturabació o l'homosexualitat. Les nocions del que és normal o anomral no tene fonament científic,sinó estan basades en criteris tradicionals,culturals o estadístics. El comportament sexual depèn de la psicologia de cada individu,de les influències socioculturals,així com de les seves circumstàncies particulars.

B. FUNCIONS DE LA SEXUALITAT.

Principals funcions de la sexulitat són la comunicació,el plaer i la reproducció.

A) La comunicació: La comunicació i la relació interpersonal són imprescindibles per al desnvolupament físic i psicosocial de l'ésser humà. El contacte corporal transmet sentiments i afectes.

B) El plaer: Les sensacions de plaer i desplaer són les primeres que experimenta l'ésser humà i són indispensables per al desenvolupament personal. El plaer és el resultat d'una relacó gratificant amb un mateix i amb altres persones.ç

C) Reproducció: Encara que la sexualitat és permanent en la vida de l'individu,la seva capacitat reproduvtica es redueix a certes edats.

C. ACTITUDS DAVANT LA SEXUALITAT.

Les actituds:Són sentiments més que idees lògiques. No són fruit d'un acte raonat o deliberat,sinó disposicions valoratives,amb tres componets: cognitiu,afectiu,conductual.

D. El DESENVOL. PSICOSEXUAL HUMÀ.

Per a Freud,el desenvolupament és un procés que travessa diversos estadis o fases:

A) Fase oral: La boa és la primera zona de plaer. Els petons i les carícies,el contacte amb la pell,són actes plaents per al desenvolupament del nadó.

B) Fase anal: El mecanisme de retenció i expusió de les excrements té un marcat significat psicològic.

C) Fase fàl·lacia: L'interès es desplaça cap els genitals,s'estableix la diferenciació piscosexual masculina i femenina i la identificació amb el pare o mare. Apareix el complex d'Èdip,que consisteix en l'atracció cap el progenitor del sexe oposat. La resolució del complex d'Èdip és d'enomre importancia perquè estructura la personalitat i el desig humà,i serveix perquè l'individu accepti les normes socials.

D) Període de latència: Cap als 6 o 7 anys comença una etapa en què es impulsos es mantenen en un estat de quietud.

E) Fase genital: A partir de la pubertat s'inicia l'última fase de desenvolupament piscosexual. Es produeix l'organització i la maduresa sexual i reafirma la identitat sexual de l'home o dona. L'organització final de la personalitat individual dependrà de la contribució d'aquestes 4 fases.

Entradas relacionadas: