Resum mirall trencat merce rodoreda

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,4 KB

 
Merce Rodoreda: Pertany als autors que recuperen els models narratius d' abans de la guerra, l' anomenada novel·la psicològica.
1.VIDA. Va nàixer a Barcelona el 1908, als 20 es va casar amb el seu oncle i tingué un fill, aquest matrimoni va fracasar. Durant la República comença a escriure articles, reviste i contes. A l'any 32 publica: Soc una dona honrada? i 3 novel·les més. Al 37 apareix Aloma. A l'any 39 s' exilia a França on coneix a Armand Obiols. Al 1954 s' establix a Ginebra i guanya els Jocs Florals de Londres, París i Montevideo. Al 1962 es publicà La plaça del Diamant. Al 71 mor Obiols i ella torna a Catalunya. Mes tart es publicà Mirall Trencat i a partir d' açi comença a rebre els reconeiximents.
2.OBRA. La trama senzilla de les seues obres amaga descripcions psicologiques. Els seus textos responen a dos lectures, una superficial i una intensa. Els personatges solen ser femenins i podem agrupar-los en tres etapes: a) etapa de joventut. Aloma- narra les relacions amoroses desgraciades entre una adolescent i un home modur.Destaquem la narració en 1ºpersona,el lirisme i la introspecció psicològica. b) etapa de maduresa. La plaça del Diamant, narra en 1ºpersona la vida de Natalia on destaquem 3 moments: La vida tranquila,la vida agitada i la vida encapçada. c) etapa de vellessa. Mirall Trencat- es centra en temes existencials. Cada personatge guarda un secret que sols coneix el lector.

Entradas relacionadas: