Revocació testament

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,66 KB

El teatre dels Segles XVI, XVII, XVIII

El teatre Barroc: la comèdia mitològica: El Barroc va generar un teatre molt diversificat quant els temes: l'amor, la mitologia, la comèdia pastoril, la història ... Lo desengany (1650), de Francesc Fontaella, es una cmèdia mitològica amb element pastorils.

Tema i influències: -Fontaella utilitza un tema mitòlogic de forma còmica que serveix com a Març perque Tirsis i Mireno, els dos pastors protagonistes de l'obra, solucionin els seus problemes amorosos. és un tret del Barroc. -El desengany de Mart reflecteix també un altre tema del Barroc: la frustració, el desencís davant la realiatat.

Recursos formals: -el teatre del S. XVII empra exclusivament el vers, en lo desengany fontanella fa servir el romanç (versos heptasíl·labs de rima assonant en els parells). - el estil és culte i elaborat, tot hi els castellanismes. Hi abunden les metàfores, els hipèrbatons i els jocs de paraules.

El teatre neoclàssic: la tragèdia neoclàssica: els temes que més foren promoguts pel Neoclassicisme són la poesia de to i temàtica bucòlics i pastorils, les faules d'itenció moralitzant i la tragèdia de tema clàssic.

El teatre popular: Durant els S. XVI, XVII, XVIII, el teatre popular, especialment e el vessant religiós amb els anomenats cicles temàtics va representar una continuació i u perfeccionament de les formes medievals.

cicle de adal: les representacions fan referencia al neixament de jesús, i l'adoració dels pastors i dels reis d'Orient.(el cant de la Sibil·la)

cicle de pasqua: el teatre d'aquests cicle tracta de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist (Dansa de la mort de verges)

cicle hagiogràfic i Maríà: es representen amb motiu de llurs festivitats , les vides dels sants, i de la mare de déu.

cicle bíblic: Escenifica episodis de l'atic i el ou testament amb finalitat moralitzadora: la creació del món, el fill pròdig ...

Entradas relacionadas: