Sostenibilitat emocional i producte de proximitat: clau per a la cuina de qualitat

Clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,2 KB

Sostenibilitat emocional, valorar el que fan, emoció, cultura, ajudar a la gent, et poden tornar el que dones tu per ells.

Sense tots els productors no podríem fer el que fem.

Producte de proximitat

Tenim sort de viure a la Mediterrània i en especialitat en un territori únic en productes.

Malauradament, en els últims 60 anys, s'ha perdut un 60% de varietats vegetals i un 90% de varietats d'animals, que són irrecuperables. Si perdem la biodiversitat perdem la cultura. Per sort, hi ha associacions i persones que lluiten per la seva producció.

Sense un gran producte, no es pot fer una gran cuina. Si no tens el millor producte que sigui bo és una gran mentida.

Productors

Els productors són els savis i són els precursor els professionals que tenen cura del nostre territori i els nostres productes. En els últims 30 anys, hem perdut un 65% de productors i el 70% dels que queden tenen més de 65 anys. Davant aquesta dada, si no, ens hem de tenir certa preocupació. Sense pagesos, pescadors i ramaders, estarem en mans de les grans multinacionals que definiran i decidiran què i com menjarem. Un poble que no es pot abastir, mai podrà ser sobirà, el qual és el futur sinó serem esclaus de les multinacionals.

Varietats autòctones

Per ser coherent amb el nostre missatge a l'hora de cuinar és important utilitzar productes i varietats autòctones, que ens diferenciaran de la competència. A part que estarem col·laborant en la vida i la biodiversitat. Ser cuiner va més enllà del fet culinari en si mateix.

Co-creació

La nova tendència és la co-creació, que ens porta més enllà, a la feina cooperativa amb productors i clients.

Es tracta de definir un nou producte i consultar amb els agents implicats per fer-lo personalitzat i de màxima qualitat.

Varietats assimilades

Hem assimilat com a nostres productes arribats d'Amèrica, com ara el tomàquet, les mongetes, la xocolata, etc. Això mateix passà a l'Edat Mitjana amb les espècies, com ara el gingebre, la canyella, etc...

Actualment, encara rebem aquest tipus d'assimilació que ens enriqueix. Sempre que pugueu, doneu als vostres pagesos noves varietats.

Entradas relacionadas: