Subjecte explicit

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,61 KB

 
L' oraciò simple: en fer l' anàizis gramatical d' una oració, hem de considerar tres nivells:categories lèxiques o gramaticals, sintagmes o estructures i funcions sintàctiques.SN- el sn és l' estructura gramatical que té per nucli un nom. Aquest nom pot anar acompañat d' un Det i darrere un Adj que el complementi. La funciò de CN pot presentar formes o estructures diferents: un s.Adj, un SPrep o una OAdj. SV- el sv és l' estructura que té per nucli un verb. Pot anar acompañat d' altres elements que el complementin (complements verbals).CONCORDANÇA- Perquè un SN i un SV es puguin unir i formar una oració, els seus nuclis han de concordar en nombre i persona gramatical.
El.lipsi del subjecte- en algunes oracions el subjecte no hi és. Aquesta e´.Lipsi es fa quan el subjecte ja és conegut, per tal d' evitar repeticions. Les oracions impersonals- alguns verbs no tenen subjecte. Llavors diem que la posició del subjecte es buida. La majoria expresseb fenòmens naturals.
Enunciativa, exclamativa,interrogativa i eshortativa.

El.Lipsi del subjecte- en algunes oracions el subjecte no hi és. Aquesta e´.Lipsi es fa quan el subjecte ja és conegut, per tal d' evitar repeticions. Les oracions impersonals- alguns verbs no tenen subjecte. Llavors diem que la posició del subjecte es buida. La majoria expresseb fenòmens naturals.
Enunciativa, exclamativa,interrogativa i eshortativa.

Entradas relacionadas: