Tipus de SAAC

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,31 KB

1. Implantació professional. El logopeda dirigeix al enriquiment i Millora de la capacitat comunicativa de la persona i el seu entorn. Intervé a Partir d’unes patologies que afecten A la comunicació: veu, adquisició del llenguatge, expressió verbal, llenguatge Expressiu, fluïdesa al parlar, succíó,  Masticació, pronunciació.  A més També intervé a les patologies: sordesa I deficiències auditives, autisme, paràlisi celebra’l i problemes de Comunicació causades per síndromes o malalties.  La seva funció és tracta de proporcionar un sistema de comunicació que permet Expressar el llenguatge:  oral, escrit, Gestual i pictogràfic.

1.2 Participació del tècnic en la Implantació del SAAC. Imprescindible contar amb el personal d’atenció directa per aplicar qualsevol sistema. El tècnic en atenció a persones en situació de Dependència ha de reconèixer la implantació d’un nou sistema: -col·laborar aplicant el sistema -detectar amb Antelació un canvi en les necessitats de La persona -important el seguiment del SAAC implantat, podrà valorar els avenços, dificultats o incidències.Funcions: 1. Facilitar la Comunicació amb la persona usuària en les activitats de la vida diària. 2. Detectar necessitats específiques 3. Col·laborar en el programa de Rehabilitador posant en pràctica les activitats per potenciar la comunicació.  


1.3 Etapes en la implantació d’un SAAC. 1. Anàlisi (recollida de dades per conèixer les necessitats i Decidir el sistema adequat). 2. Diagnòstic (pressa de decisió en l’elecció del SAAC) 3. Implantació (aprenentatge/ ensenyament del SAAC) 3. Seguiment (avaluació del SAAC).


1. Etapa primera de l’anàlisidestinada a recollir tota la Informació que necessita per prendre decisions respecte al sistema. S’han de Realitzar en contextos comunicatius Naturals o quotidians del usuari, tant com espais on és desenvolupa, Activitats,  de funcionament, temps I persones que interaccionen.

INFORMACIÓ que haurem d’obtenir, 1. Història clínica 2. Valoració De les habilitats comunicatives i mecanismes utilitza (gestos naturals; Vocalitzacions; com demana coses; articulació  Lingüística; adquirit la lectoescriptura; nivell llenguatge Comprensiu).  3. Valoració de les Habilitats sensorials per si te restes auditives o visuals 4. Valoració de les Habilitats motrius, veure nivell funcional. 5.Valoració de les habilitats Cognitives, per saber el que és capaç d’entendre. 6. Valoració del seu estat D’ànim i la seva actitud, motivació respecte l’aprenentatge 7. Valoració del Entorn seran elles qui contribuiran a l’evolució aprenentatge.

INSTRUMENTS per l’obtenció de la informació. 1. Entrevista: a Professionals, familiars, amistats, persona usuària, serveix per saber com Percep i valora l’entorn 2. Observació sistemàtica i directa:  diferent contextos i com es desenvolupa. Ho Podrem fer amb una recopilació de la Informació (taules, escales, registres) o formular uns indicadors per valorar  les Informacions sobre la conducta esperada. 3. Registre en víDeó: el Professional no cal que estigui present i ho poden veure altres, serveix per Fer una avaluació de les interaccions, comparació de l’evolució i una valoració D’accions que potser no s’havien remarcat. 4. Proves estandarditzades o Tests: per valorar aspectes com les habilitats cognitives

ESTRATÈGIES en el procés d’anàlisi: 1. Actitud del professional ha De ser tranquil·la i relaxada i respectar el temps 2. Utilització de materials D’anàlisi, adaptats a les capacitats i habilitats de la persona, tenint en Compte les limitacions tant de mobilitat com de percepció i 3. Ambient de Treball tranquil no pot provocar-li por, millor contextos coneguts, sempre Acompanyada

Entradas relacionadas: