Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Arte y Humanidades de Oposición

Ordenar por
Materia
Nivel

Casa kaufmann

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,71 KB

Exercici 1. Opció B. Casa Kaufmann, de Frank Lloyd Wright Esquema d’anàlisi Espai cronològic, històric i cultural Cronologia :1938.Context:Període d’entreguerres.Superació del crac de la Borsa de Nova York de l’any 1929.Pujada del nazisme a Alemanya i del feixisme a Itàlia.Consolidació del comunisme a l’URSS.Guerra Civil Espanyola (1936-1939).Estil i característiques espacials i Constructives estil:  organicisme. Característiques: Tipologia Casa unifamiliar.Aspectes espacials i constructius: La casa consta de tres plantes escalonades, construïdes damunt d’una superfície rocosa.Contraposició entre els plans verticalsde pedra [murs i xemeneia] i els horitzontals de formigó terrasses en Volada]. Asimetria entre... Continuar leyendo "Casa kaufmann" »

Context historic palau de la musica catalana

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,39 KB

PALAU DE LA MÚSICA:Identificació: El seu nom es Palau de la Música Catalana, L’autor és Lluís Domènech i Muntaner, data del 1905 fins el 1908. Es un auditori Fet de ferro, vidre, ceràmica i maó, d’estil Modernista. ·Context històric: La nova societat industrial, Burgesa i liberal que s’està configurat a Europa al llarg del Segle XIX, té a L’Estat Espanyol el seu principal exponent a Catalunya. A finals del Segle XIX La burgesia industrial catalana, pròspera, culta i nacionalista encapçala un Moviment polític que s’enfronta als interessos centralistes, conservadors i Rurals del govern central d’Espanya, intentant crear una Catalunya autònoma, Liberal, culta i cosmopolita. Som al moment de la Renaixença, un moviment
... Continuar leyendo "Context historic palau de la musica catalana" »

P. Picassó: guernica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,68 KB

·Nom de l’obra: Guernika.

·Autor: Picassó, Pablo.

·Cronologia: 1937.

·Estil: Cubisme, expressionisme I Surrealisme.

·Tècnica: Oli (Consisteix a dissoldre els Pigments en diversos tipus d’oli vegetal, que fan d’aglutinant. S’adapta bé a Qualsevol tipus de suport i s’utilitzà des del gòtic fins a l’actualitat).

·Suport: Tela.

·Dimensions: 3.51 x 7.82 m.

·Localització actual: Museu d’art Reina Sofia, Madrid.

·Localització original:  Fou un Encàrrec del govern de la República per al pavelló espanyol de l’Exposició Internacional.

·Tema:  La Denúncia del brutal bombardeig que va patir Guernica, capital històrica del País Basc, l’Abril de 1937, per part de l’aviació Alemanya. Va ser el primer Atac indiscriminat... Continuar leyendo "P. Picassó: guernica" »

Kolore sekundarioak

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en vasco con un tamaño de 1,93 KB

INPRESIONISMOA::(maneten bazkaria belar gainean, moneten inpresioa eguzkia ateratzen, renoird-en dantza la galette errotan.) XIX. mendeko azken herenean Pariseko komunaren porrota izan eta gero, frantziar eta prusiarren arteko gerla izan zen.


Eraginak:
-Argia irudikatzeko koloreen bitaartez. XVI. Mendeko venezia pinturak, Tiziano eta XVII. Mendeko velazquezek erabili.
-Paisaigile inglesak, constable eta turner.
-Errealismo mugimendutik errealitatea aztertzeko ohitura hartu zuten.
-Bizitasuna, kolorea eta konposizioak oso gustokoak zituen.
-Argazkilaritzatik bat-batekotasuna hartzen dute.
-Argi artifizialak erabiltzen hasi.

Ezaugarri teknikoak:
-Koloreen teoria: 
     .oinarrizko koloreak hiru dira: horia, magenta eta urdina. Hauen binakako konbinaketek
... Continuar leyendo "Kolore sekundarioak" »

El marxisme curarà els malalts descripció

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

EL MARXISME CURARA ELS MALALTS
Autor:
Frida Kalho
Cronologia:
1954 Anàlisi Formal
-Tècnica: Oli-Suport:Tela-Descripció: És un autoretrat de l’ artista Envoltat de simbologia.-Predomini: Hi ha força equilibri però predomina el color per sobre del Dibuix, sobretot en les obres del final de la seva vida ( augment del dolor).-Color: El color és aplicat de manera plana (inf.Muralista). Els colors són forts i intensos i, hi ha un predomini dels Càlids (vermellosos i ataronjats) i també dels neutres (negre i blanc). A la Zona del cel predominen els colors freds. A la part esquerra hi han colors més Suaus (coses bones que a la part dreta).-Pinzellada: És ràpida, lliure, allargada i visible. Al final de la seva obra la pinzellada és poc
... Continuar leyendo "El marxisme curarà els malalts descripció" »

Cúpula del vaticano comentario

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 2,33 KB

La cúpula de la Basílica de San Pedro del Vaticano selevanta sobre un tambor con monumentales columnas pareads,en el que se alternan ventanales con frontones curvos y triangulares.Tiene doble casquete,al igual que hiciera Brunelleschi en la cúpula de Santa María de las flores,Florencia.

La cúpula de San Pedro fue diseñada por Miguel Ángel a mediados del Siglo XVI. La arquitectura renacentista del cinquecento alcanza con esta obra uno de sus momentos culminantes. Pablo III había mandado a Miguel Ángel la terminación de la basílica encomendada por Julio II a Bramante a comienzos del XVI.

Se sitúa la cúpula sobre el altar mayor y sobre la tumba del apóstol Pedro, enterrado, según la tradición, en este lugar. Las proporciones de la

... Continuar leyendo "Cúpula del vaticano comentario" »

Sinbolismoaren ezaugarriak

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en vasco con un tamaño de 2,49 KB

GOYA. (majak, carlos IV, maiatzeko fusilamenduak,saturno) erromantizismoa: XIX. Mendeko lehen erdialdea. Ezaugarriak:

-Kolorea nagusitu zen marrazkiaren aurrean.
- Argitasunak indartzen ditu koloreak.
-Konposizio dinamikoak: uhinduak, diagonalak...Dramatismoa areagotzeko.
-Paisaiarekin identifikazioa.
-Gaiak: iraultza politikoak eta hondamendiak. Literaturan inspiratutako gaiak.
-Sentimenduak eta egoera psikologikoak azaltzea da helburua. Adierzkortasuna eta espresibitatea. Sujetu dramatikoak: keinu patetikoak, melankolia,desolazioa, barne-mina...
PINTURAK: Gericaut-en medusaren baltsa. Delacroixen askatasuna herriaren gidari. 

Goyaren pinturaren ezaugarriak:
1. Artelan ugari egin zituen. Genero eta teknika guztiak tratatzen ditu: horma-pintura, mihisen
... Continuar leyendo "Sinbolismoaren ezaugarriak" »

Maman louise bourgeois ficha tecnica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,1 KB

MAMAN. LOUISE BOURGEOIS

1. Documentació GENERAL

L’escultura Maman va ser dissenyada per Louise Bourgeois l’any 1999 i fosa L’any 2001 i una de les seves versions es troba exposada a l’exterior del Museu Guggenheim de Bilbao. Realitzada amb bronze, acer inoxidable i marbre.

Louise Bourgeois va néixer a París l’any 1911, filla de Louis Bourgeois i Josephine Fauriaux.

Les seves Primeres experiències artístiques parisenques, com a pintora, les va realitzar Amb Ferdinand Léger. Segons deia ella mateixa, la seva obra estava inspirada en La seva infantesa i concretament en la “traïció” del seu pare.

2. ANÀLISI FORMAL

La composició de l’obra s’estructura a partir de les vuit potes gegantines Que sostenen un cos molt més petit... Continuar leyendo "Maman louise bourgeois ficha tecnica" »

Enterrament d'ornans

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3 KB


Ent ornans FT aquesta obra esta feta per Gustave Courbet. Esta feta en l’any 1849-1850 i Es un oli sobre tela d’estil realista amb un tema d’escena Costumista. El podem trobar al musee d’orsay (París). Estil Mostra la realitat tal com es. No es un art fotografic, cal triar Detalls essencials per expressar el que es essencial. Erroniament S’ha cregut que no treballa problemes socials i que no era Partidista políticament. Els seus inicis van ser a barbizon i forma Part dels inicis de l’escola. Va ser el maxim exponent del Realisme Pictoric, tracta camperols, putes i campaires. Va influencia a monet (estudis llum) i a Picassó que va copiar obres seves. Pren influencia Dels cels de constable velazquez, carovaggio i zurbaran. Te
... Continuar leyendo "Enterrament d'ornans" »