Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Arte y Humanidades de Primaria

Ordenar por
Materia
Nivel

Espai i volum

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,29 KB

Hegemonia de la llum. El Barroc fou capaç de plasmar plàsticament la llum i l’ombra. L’ombra jugarà un paper inèdit fins ara, sobretot en els primers assajos de l’estil (tenebrisme). Al Renaixement la llum està subordinada a la forma mentre que al Barroc la forma queda subordinada a la llum i, les formes es difuminen segons l’ intensitat  o feblesa del raig lumínic. Composició asimètrica i atectònica. La tendència a ubicar la figura principal al centre de l’escena es perd, igualment es rebutja la trama d’horitzontals i verticals de l’art clàssic. Es prefereix crear sentit de desequilibri o suggerir un  espai més enllà del quadre. La composició atectònica, que no subordina les línies al Març,  s’aconsegueix
... Continuar leyendo "Espai i volum" »

Frida expressa la utopia que la seva fe política en el comunisme la podrà alliberar

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,03 KB

- Moviment: No és molt exagerat. Les diagonals aporten dinamismes. També aporten dinamisme les crosses que cauen i les mans que l’acullen.-Expressivitat: expressa el seu món interior (la seva malaltia i la seva ideologia).-Tractament de la figura humana: És realista. No s’idealitzava. És figuratiu.

Anàlisi Estilístic:
Estàassociada al Surrealisme perquè expressa el seu món interior. Ella diu que no perquè no pinta els seus somnis, sinó la seva realitat.Hi ha semblances amb la pintura surrealista, però té un estil molt persona:iconografia indígena,inclusió de simbologia política, feminimitat. Ella mateixa pinta les seves idees, els seus Problemes. Utilitza elements del Mèxic precolombí (cultura indígena). Frida és Molt... Continuar leyendo "Frida expressa la utopia que la seva fe política en el comunisme la podrà alliberar" »

Arte románico y arquitectura

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 3,89 KB

Contexto Histórico

El ROMánico nace en Francia a finales del Siglo X y alcanzará su esplendor durante los siglos XI y XII en toda la Europa cristiana. Considerado como la primera manifestación artística que se desarrolla en Europa desde la caída de Roma. Supone la síntesis de una serie de corrientes artísticas anteriores: el arte romano, islámico, bizantino y bárbaro.
Hacia el año mil, en Europa occidental comienza una recuperación demográfica, económica y cultural y el comercio se reactiva.
Esto hace renacer la actividad constructiva y artística, con su unidad formal en torno al cristianismo. Este arte proclamaba el triunfo de la Iglesia, convertida en vínculo básico de los nuevos estados europeos: enemigos... Continuar leyendo "Arte románico y arquitectura" »

Errenazimentuko arkitektura

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en vasco con un tamaño de 3,8 KB

MANIERISMO

1530TIK AURRERA GARATUKO DEN ESTILO ERRENAZENTISTA BERRIA.ITALIAK GALDU ZUEN NAGUSITASUN EKONOMIKOA ETA ELIZA KATOLIKOAREN BARRUAN PROTESTANTEEN ERREFORMAK SEKULAKO ZIRRARA ERAGIN. EZAUGARRIAK: 1.EDERTASUN KLASIKOAREKIKO ETA HAREKIN LOTURIKO BALIOEKIKO LOTURAK ASKATU. 2.ESPAZIOAREN KONTZEPZIO BERRIA:PERSPEKTIBA BEHARTUAGOAK,IKUSPUNTU BIHUARRIAGOEKIN, ESPAZIOAREN BATASUNA GUZTIZ HAUSTERAINO,DESEGITEN DA ESZENA.4.BIGARREN MAILAKO OSAGAIAK JABETU IMAJINAZ.5.ARKITEKTURA MANIERISTAK ERRENAZIMENTUKO EGITURA DESEGIM,ESPAZIOEN ARTEKO HARREMANEN LOGIKA HAUTSIZ.

CINQUECENTO ARKI.

-OREKA,HARMONIA,ARRAZIONALISMOA BILATU,APAINKETA 2.MAILARA  IGARO

-PROPORTZIOEN OREKAREN BITARTEZ, ESPAZIO OSOAREN IKUSPEGIA SORTU NAHI DA, EDOZEIN IKUSPUNTUTIK BEGIRATUTA

... Continuar leyendo "Errenazimentuko arkitektura" »

Pinturas negras

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 3,04 KB

Mayor representante arte español. Artista mejor reflejó contradicciones de este momento histórico en España socialmente atrasada. Trabajó en la Europa neoclásica. Evolución pictórica: se muestra como un innovador, refleja en obras distintos estilos pictóricos, sin seguir modelos o épocas que imitar, cultivó todos los géneros y técnicas. Anticipó la Modernidad, favoreciendo triunfo estética impresionista. Pinturas Negras:precedente expresionismo, trabajó temas que anunciaban Surrealismo, se adelantó al Realismo retratando clases sociales pobres, también fue un prerromántico por pasión de sus personajes.


1.Formación primeras obras: Marcada por formación Barroca en Zaragoza, período en Roma y enseñanzas de Francisco Bayeu,

... Continuar leyendo "Pinturas negras" »

Maman louise bourgeois ficha tecnica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,84 KB

MAMAN. LOUISE BOURGEOIS

1. Documentació General

Catalogació Maman. Louise Bourgeois. 1999. A L’exterior del Museu Guggenheim de Bilbao.

Aspectes bàsics Escultura realitzada amb bronze, Acer inoxidable i marbre.

2. Anàlisi formal

Composició S’estructura a partir de les Vuit potes gegantines que sostenen un cos molt més petit proporcionalment, per Tal que l’espectador pugui moure’s i provar sensacions.

El tractament de Les figures Gira Al voltant de la representació naturalista d’una realitat modificada, Transformada, recreada. En el centre del cos, proporcionalment més petit, se Situa una bossa metàl·lica.

Ritme i expressió La sensació de moviment, sense Ser molt exagerada, ve proporcionada per la fragilitat de les potes que

... Continuar leyendo "Maman louise bourgeois ficha tecnica" »

filo

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,7 KB

pintura ROM:  Utilitza diferents tècniques: l'oli, aquarel·les, gravats.La textura: superfícies rugoroses i formes més subtils. La pinzellada és lliure, viva i plena d'expressivitat.Desapareix la línia davant del color. Llum: important, carácter efecista i teatral. Les composicions  dinàmiques, marcades x  línies corbes i els gestos dramàtics. .
Quant als temes el característic és la varietat, encara que hi ha característiques generals sobre el tractament dels temes. Sorgeix l'exotisme. Individualitat, naturalesa, nova realcio entre client i artista: igual x igual. arq hispm: prohibit representar figura humana, diversos tipus d'arcs: de ferradura (influència visigoda), polilobulats, mixtilíneos, arcs entrecreuats i arcs
... Continuar leyendo "filo" »

El patio de los arrayanes

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 3,28 KB

palacio formada por una alcazaba cuya función era la defensa militar y el palacio cuya planta muy complejada formada por la adición de sucesivos elementos.Destaca3 unidades estructurales alrededor de sis patios:elmexuar abierta al publico formada por el patio de machuca,el salón donde se administraba justicia y una serie de dependencias.Eldiwan sector palaciego, se articula en torno al patio de los arrayanes k da paso al salón del trono.Elharem constituido por las habitaciones privadas del monarca,formado x una gran numero de estancias y pequeños patios. El palacio carece de un centro arquitectónico bien delimitado y reconocible,provoca en el espectador una continua sensación de sorpresa de estar recorriendo entancias de edificios diferentes.... Continuar leyendo "El patio de los arrayanes" »

Sopa campbell

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,21 KB

Títol:La sopa Campbell Autor:Andy Warhol Cronologia:1965

Context:El quadre forma part de les II avantguardes. Un cop acabada la II Guerra Mundial i en plena Guerra Freda. Europa es troba devastada i la capital de L'art passa a ser Nova York. Andy Warhol era publicista i amb el temps es va Anar decantant per la pintura. El que feia era agafar objectes quotidians i Populars, i els plasmava en un quadre mitjançant la Serigrafia. 
ANÀLISI FORMAL Tècnica:serigrafia I pintura acrílicaSuport:telaDescripció:reproducció d'un producte comercial, una llauna de Sopa de tomàquet Campbell’s,  amb els colors canviats.Predomini:hi ha equilibri del color i el dibuix. Tot està Delimitat en negre. El dibuix és precís, molt fidel a la realitatColors:

... Continuar leyendo "Sopa campbell" »

Els relleus de l'Ara Pacis exalcen la figura d' august, el primer emperador de Roma.

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,3 KB

Títol: Ara Pacis Augustae o Altar de la Pau d’August Autor: desconegut Cronologia: 13-9 a.C. Material: marbre de Carrara Mides: 3,68 m x 11,60 m x 10.65 m Estil: ROMà imperial Localització actual: Museu dell’Ara Pacis, via Ripetta, Roma. Localització original: Camp de Mart, Roma. Context:  L'Ara Pacis (Altar de la Pau) és un monument commemoratiu de l'època de l‘Imperi ROMà. Va ser construït entre el 13 i el 9 a. C. Per decisió del Senat, en acció de gràcies pel retorn de l'emperador August després de les seves victorioses campanyes a Hispània i Gàl·lia, on hi havia hagut un període de revoltes constants. Està dedicat a la deessa de la Pau i aixecat a Roma, al Camp de Mart, on cada any els sacerdots i vestals havien
... Continuar leyendo "Els relleus de l'Ara Pacis exalcen la figura d' august, el primer emperador de Roma." »