Apuntes, resúmenes, trabajos, exámenes y ejercicios de Ciencias sociales de Bachillerato

Ordenar por
Materia
Nivel

Manufactures reials

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,07 KB

Les dificultats del proces : en primer llloc el manteniment d'una economia agraria sense modernitzar sgnificava que la major part de la població estava formada oer una pagesia pobra amb una limitada capacitat de compra incapaç d'absorbir la producció industrial. En 2on lloc el analfabetisme i un baix nivell cultural professional i tecnic que limitava el desenvolupament d'una tecnologia propia. En tercer lloc l'endarreriment agrícola unit a la deficient xarxa de transports i comunicacions terrestres que va dificultar els intercanvis i l'articulació d'un mercat nacional. Tamb cal destacar l'escassetat de capitals per a invertir. L'agricultura no generava grans capitals i els grups socials amb capacitat economica compraven terres desamortizades... Continuar leyendo "Manufactures reials" »

Península Ibèrica Segle XI: Regnes Cristians i Al-Àndalus

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,25 KB

Mapa 4: Península Ibèrica al Segle XI

Regnes Cristians i Al-Àndalus: Orígens

El mapa objecte de comentari és un mapa polític, ja que mostra les fronteres entre diferents estats. El tema principal són les fronteres i els territoris ocupats per Al-Àndalus, el Regne de Lleó, el Regne de Castella, el Regne de Navarra, el Regne d'Aragó, Sobrarb, Ribagorça i els Comtats Catalans durant les primeres dècades del segle XI.

Distribució Territorial al Segle XI

L'espai geogràfic representat és la Península Ibèrica, la qual apareix dividida en diversos territoris:

Al-Àndalus: Extensió i Ciutats Clau

Al-Àndalus ocupava la major part de la Península, estenent-se pel sud i l'est. Els musulmans dominaven la majoria del territori, incloent-hi... Continuar leyendo "Península Ibèrica Segle XI: Regnes Cristians i Al-Àndalus" »

Teoría del gallinero

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 2,15 KB






La teoría del gallinero:Los más poderosos son siempre los que salen ganando -Reducción de la barreras a la movilidad de: 1)Mercancías 2)Capitales:fácil de mover desaparece las barrerras de los capitales gracias a Internet. 3)Personas -Interdependencia economías nacionales (por ejemplo:vendo bicis,se prohíbe a venta de bicis de otro país-> el otro país te puede prohibir atí allí).(supeditación de las economías pobres a las más desarrolladas)(economías pobre más abajo que las ricas).Da lugar a:-Políticas económicas limitadas por el contexto internacional(están limitados por los demás países).-Deslocalización industrial(tener cuidado de que las empresas asentadsa no se vayan) Inestabilidad financiera(ocasiona una serie... Continuar leyendo "Teoría del gallinero" »

Naturaleza y Cultura: Explorando el Segundo Nacimiento y las Leyes Socioculturales

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 3,4 KB

El Segundo Nacimiento: De la Naturaleza a la Cultura

La transición del ser humano de la esfera de la naturaleza a la de la sociedad se manifiesta, por ejemplo, en la diversidad de ritos que las diferentes culturas emplean para recibir a un recién nacido. Esta diversidad demuestra que el mero hecho biológico del nacimiento no es suficiente para integrar al individuo en la sociedad. Se requiere un "segundo nacimiento", de carácter cultural, para asegurar esta pertenencia.

De manera similar, las estructuras culturales del parentesco se superponen a las relaciones biológicas de consanguinidad y alianza. La noción sociocultural de "padre" o "madre" es irreductible a la noción biológica de progenitor. No se pueden derivar simplemente de la

... Continuar leyendo "Naturaleza y Cultura: Explorando el Segundo Nacimiento y las Leyes Socioculturales" »

Cmc

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 3,87 KB

1)k significa el concepto de limite de carga de un ecosistema? es un numero maximo de individuos de los k pueda alimentar de forma estable un ecosistema¿como a modificado el desarrollo tecnologico el limite de carga de nuestro planeta?El sere humano emple su capacidad tecnologica para alterar las condiciones ambientales de forma k el resultado le favorezca,pero no puede olvidar k es un ser vivo mas de la biosfera y k sigue sujeto a los limites de esta. 2)Describe los impactos que produce el uso de los combustibles fosiles.impactos ambientales y son combustibles con reservas limitadas 3)La perdida de la biodiversidad es otro de los graves impactos ambientales que sufre nuestro planeta.-Explica en que consiste este impacto.-Cita las causas que... Continuar leyendo "Cmc" »

Crisi cerealista i desenvolupament del ferrocarril a Espanya

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,5 KB

Crisi cerealista a Espanya (1879-1882)

Entre 1879 i 1882, es van produir problemes al camp a causa de les males collites i els preus elevats del blat. La producció interior no abastava el mercat espanyol, la qual cosa va provocar un inici d'importació de blat i farina el 1884. El blat importat, provinent d'Europa, Amèrica del Nord, Rússia i Argentina, era de molt bona qualitat i a un preu més baix. Aquesta arribada de blat de fora va causar un descens del preu del blat.

Els pagesos van tenir dificultats per assumir els costos de producció, patint pèrdues que els portaven a la ruïna. Es va formar la institució "La Lliga Agrària", que actuava com a sindicat, defensant els interessos dels propietaris i demanant mesures proteccionistes... Continuar leyendo "Crisi cerealista i desenvolupament del ferrocarril a Espanya" »

Carbó vegetal i Carbó de coc

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,49 KB

Revolució agrícola: Millora de la producció agrícola i creixement de la població. 3 innovacions: Canvis en l'agricultura, introducció de noves màquines i nova estructura de la propietat. Sistema Norfolk: Rotacció quadriennal de conreu (suprimeix guaret. Ordi, naps o altres conreus d'arrel, trèvol o herba, blat). Tancament de terres comunals (openfields), privatització mitjançant les lleis de tancament (Enclosure Acts).
Augment població: Creixement demogràfic elevat. Fam desapareix i població resistencia davant les malalties. Avenços mèdics i higienics (vacuna contra la veorla o difusió de l'ús del sabó).
Mecanització i el sistema fabril: L'ús de màquines i l'ús de fonts hidràuliques (aprofita l'aigua dels rius amb les
... Continuar leyendo "Carbó vegetal i Carbó de coc" »

Comptadoria reial d'hisenda

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,44 KB

3.4. El sistema de govern de la Monarquia dels Reis Catòlics: els diversos Consejos i Corts.

El regnat dels Reis Catòlics (1479-1516) va significar la imposició del nou model de monarquia Autoritària, sobretot a Castella. Ferran i Isabel es varen proposar imposar als Seus estats l’autoritat del rei per damunt de qualsevol altre poder ( noblesa i Clero). Però el resultat d’aquests esforços va ser divers.

A Castella, la monarquia va aconseguir realment Imposar el seu poder i dur a terme una reforma profunda de les institucions. A Canvi la noblesa mantenia els seus drets jurisdiccionals associats a la terra i La seva riquesa i influència social ( es va generalitzar la institució del Mayorazgo).

Les Corts Castellanes ( noblesa, clergat

... Continuar leyendo "Comptadoria reial d'hisenda" »

4

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 9,38 KB

Impediment de rapte. Aquest impediment tutela la llibertat de la dona en la prestació del consentiment matrimonial, No pot haver-hi matrimoni entre un home i una dona raptada o almenys retinguda amb vista a contraure matrimoni amb ella, llevat que després la dona, separada del raptor i trobant-se en lloc segur i lliure, trie voluntàriament el matrimoni, can. 1089.
El rapte consisteix en la separació violenta de la dona de un lloc q gaudeix de llibertat a un lloc moralment distint en el q queda supeditada al domini del raptor.
Es un impediment de dret eclesiàstic obliga sols als batejats, sobra amb q un d’aquestos siga catòlic per a q sorgisca l’impediment. Aquest impedient no te caràcter perpetu, sobra amb q desaparega la situació... Continuar leyendo "4" »

Que presupuestos metafísicos gnoseologicos y éticos asumen las ciencias naturales

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 2,73 KB

 Tema 3:Filosofía y ciencia.

la ciencia investiga la naturaleza del conocimiento científico y la practica científica. Se ocupa de saber como se desarrollan, evolucionan y cambian las teorías científicas  y de saber si la ciencia es capaz de revelar la verdad de las cosas ocultas y los procesos de la naturaleza.

¿Pork la ciencia expresa sus conocimientos de forma matemática? Pork es segura y con demostración.

                              matemáticas

                              lógica

                              naturales

                              sociales/morales

*Presupuestos:

-Metafísicos:identifican la realidad... Continuar leyendo "Que presupuestos metafísicos gnoseologicos y éticos asumen las ciencias naturales" »