Descargar ball robat Joan Oliver epub o pdf

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,18 KB

-Va viure l’època de quan Barcelona va ser ocupada per part de l’exèrcit colpista i aquest, era imminent. Va tenir que fugir per salvar la seva vida, és a dir, també va viure l’exili. La Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial, el Franquisme i dins d’aquest l’autoritarisme i la repressió, i la Dictadura Anarquista, també van ocupar un gran lloc a la vida de Joan Oliver.


3. BIOGRAFÍA (breu).

Joan Oliver i Sallarès, va nèixer a Sabadell, el 29 de Novembre de 1899 i va morir a Barcelona, el 18 de juny de 1986. Com a pseudònim de poeta va utilitzar el nom de Pere Quart. Va ser poeta, dramaturg, narrador, traductor, director literari i periodista català, i aquest va ser considerat un dels poetes i dramaturgs més destacats de la literatura catalana del Segle XX.

4. PSEUDÒNIM: JUSTIFICACIÓ.

Joan Oliver va rebre el pseudònim de Pere Quart perquè un dels noms amb el qual va ser batejat, era Pere i Quart perquè era el quart de Déu germans, dels quals només en van sobreviure quatre.

5. RESUM DE L’OBRA BALL ROBAT.

Ball robat és una obra de teatre de Joan Oliver, es considera una comèdia dramàtica dividia en tres actes i un epíleg, que s'origina a partir d'un relat del mateix autor.

Tracta sobre uns dies abans de celebrar el desè aniversari de matrimoni de tres parelles i entre elles, amigues, aquestes troben infelices com a matrimoni i desenganyades. Creuen que podrien haver pogut ser felíços amb algú diferent que el seu marit, és a dir, amb un o una dels amics. La situació acaba el dia de la celebració, quan descoberta aquesta situació. Els amants surten reconciliats i  dos personatges d'aquestes parelles, les quals tenen opinions irreconciliables, acaben decidint que, canviades persones i circumstàncies, tant se valdria...


Entradas relacionadas: