Il·lusió de Poggenford, il·lusió de Ponzo

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,3 KB

 

1.IL·LUSIÓ DE CONEIXEMENT Preferim un metge que no dubti a un metge que dubti. Si Una cosa ens resulta familiar ens agrada més.

2.ATENCIÓ DESENFOCADA Tens les ulleres davant i no les veus. Es per falta D’interès o per estres (el més comú).

3.EFECTE PERKY Tota la vida hem tingut un mòbil negre, ara ens el Canviem a blanc i el seguim buscant negre. Quan somiem desperts: pensem en el Que farem dissabte.

4.PERCEPCIÓ SUBLIMINAL “El turron mas caro del Mundó” = ho associem a bo.

5.FLUIDESA PERCEPTIVA Veiem inconscientment el granini mentre parlem amb algú. Quan anem al super comprarem el granini. També passa a la tele (product Placement)

6.MISDIRECTION Quan algú ressalta una cosa per amagar-ne una altre com Els mags.

7.OBSERVACIÓ CEGA O CEGUESA AL CANVI Estem molt atens a classe, engeguen la calefacció, tenim Molta calor de cop, però no ens n’hem adonat que l’han encès. Estem focalitzats En la classe. Focalitzem massa.

8.OBSERVACIÓ CEGA ABSOLUTA Veiem un anunci i ens esperem al final per saber la marca O el que anuncia. Focalitzem durant una estona a l’anunci per saber el producte Anunciat.

9.CATEGORITZACIÓ PERCEPTIVA L’exemple de les lays de tots els sabors, o del granini i Granini oro. (categoritzant s’incrementa l’interès)

10.PERCEPCIÓ SELECTIVA Ens donen a entendre expectatives de que passarà alguna Cosa, llavors si ens trenquen aquestes expectatives, ens sorprenem i serà una Novetat per a nosaltres però tot i això tindrem les expectatives inicials dins Nostre. Per exemple en el cinema (pel·lícula normal en un inici farà menys por Que una pel·lícula que ens presentin de por des del principi).


Entradas relacionadas: