Simplicitat segons Hume
Clasificado en Filosofía y ética
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,26 KB
La causalitat era entesa com una connexió causa-efecte necessària entre les coses. La ciència sempre buscava la causa a les coses per poder entendre-les. Sabem que dues coses es relacionen i es donen juntes, però no sabem el perquè. Això el que fa és tenir una fe cega de que tot seguirà sent igual que sempre perquè tot segueix un Patró, però no tenim cap certesa de que sigui així. Fem hipòtesis diàries com “Demà sortirà el sol” que les donem per segures degut a la regularitat i al costum, quan realment no tenim la certesa de que les coses es repeteixin i sempre siguin iguals.
Hume-Kant moral
Hume→Els judicis morals es basen en els sentiments.
L’home té passions que determinen el seu comportament positiu o negatiu.
Per Kant, l’home actua moralment quan ho fa per un deure, quan ho fa desinteressadament.
Per Hume l’origen de la moral és un sentiment natural de compassió, en canvi per Kant la moral, és objectiva; universal.
Per Hume la moral, és subjectiva i individual.
Per Hume la moral, es basa en una ètica material i empírica, en canvi per Kant es basa en una ética formal i racional.
Judicis Hume-Kant
Per Hume existeixen 2 tipus de judici: de relació d’idees (judicis analítics) i de qüestions de fet (judicis sintètics). Els analítics no aporten coneixement, són explicatius i els sintétics aporten coneixement.
Per Kant a banda d’aquests judicis hi han 2 més, a priori (judicis universals i necessaris que no depenen de l’experiència) i a posteriori (que provenen de l'experiència, són personals i subjectius)
Per Hume la ciència és només sintética i per Kant hi ha la possibilitat d’una ciencia sintética i a priori.