Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Arte y Humanidades de Oposición

Ordenar por
Materia
Nivel

P. Picassó: guernica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,68 KB

·Nom de l’obra: Guernika.

·Autor: Picassó, Pablo.

·Cronologia: 1937.

·Estil: Cubisme, expressionisme I Surrealisme.

·Tècnica: Oli (Consisteix a dissoldre els Pigments en diversos tipus d’oli vegetal, que fan d’aglutinant. S’adapta bé a Qualsevol tipus de suport i s’utilitzà des del gòtic fins a l’actualitat).

·Suport: Tela.

·Dimensions: 3.51 x 7.82 m.

·Localització actual: Museu d’art Reina Sofia, Madrid.

·Localització original:  Fou un Encàrrec del govern de la República per al pavelló espanyol de l’Exposició Internacional.

·Tema:  La Denúncia del brutal bombardeig que va patir Guernica, capital històrica del País Basc, l’Abril de 1937, per part de l’aviació Alemanya. Va ser el primer Atac indiscriminat... Continuar leyendo "P. Picassó: guernica" »

Kolore sekundarioak

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en vasco con un tamaño de 1,93 KB

INPRESIONISMOA::(maneten bazkaria belar gainean, moneten inpresioa eguzkia ateratzen, renoird-en dantza la galette errotan.) XIX. mendeko azken herenean Pariseko komunaren porrota izan eta gero, frantziar eta prusiarren arteko gerla izan zen.


Eraginak:
-Argia irudikatzeko koloreen bitaartez. XVI. Mendeko venezia pinturak, Tiziano eta XVII. Mendeko velazquezek erabili.
-Paisaigile inglesak, constable eta turner.
-Errealismo mugimendutik errealitatea aztertzeko ohitura hartu zuten.
-Bizitasuna, kolorea eta konposizioak oso gustokoak zituen.
-Argazkilaritzatik bat-batekotasuna hartzen dute.
-Argi artifizialak erabiltzen hasi.

Ezaugarri teknikoak:
-Koloreen teoria: 
     .oinarrizko koloreak hiru dira: horia, magenta eta urdina. Hauen binakako konbinaketek
... Continuar leyendo "Kolore sekundarioak" »

La madeleine

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,44 KB

MADELAINE Conologia : 1806-1842 Context històrici Cultural

L’ample cronologia de l’obra la situa entre els ideals Neoclàssics i els romàntics des de l’Imperi napoleònic fins el regnat de Lluís Felip I.

A l'època napoleònica, l'art Neoclàssic va prendre un tret Molt més classicista en els que anomenem l'Estil Imperial. Napoleó amb aquest Retorn a l'antiguitat de llenguatge racionalista, ordenat i geomètric, Transmetia ideals de justícia, honor i patriotisme. L'època de Napoleó fou la Més fecunda fent construccions classicistes i es fa evident la intenció D'identificar Napoleó amb els emperadors romans.Posteriorment, al llarg del Segle XIX la Crisi religiosa, les revolucions liberals i econòmiques van suposar el triomf... Continuar leyendo "La madeleine" »

Casa kaufmann

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,71 KB

Exercici 1. Opció B. Casa Kaufmann, de Frank Lloyd Wright Esquema d’anàlisi Espai cronològic, històric i cultural Cronologia :1938.Context:Període d’entreguerres.Superació del crac de la Borsa de Nova York de l’any 1929.Pujada del nazisme a Alemanya i del feixisme a Itàlia.Consolidació del comunisme a l’URSS.Guerra Civil Espanyola (1936-1939).Estil i característiques espacials i Constructives estil:  organicisme. Característiques: Tipologia Casa unifamiliar.Aspectes espacials i constructius: La casa consta de tres plantes escalonades, construïdes damunt d’una superfície rocosa.Contraposició entre els plans verticalsde pedra [murs i xemeneia] i els horitzontals de formigó terrasses en Volada]. Asimetria entre... Continuar leyendo "Casa kaufmann" »

Context historic palau de la musica catalana

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,39 KB

PALAU DE LA MÚSICA:Identificació: El seu nom es Palau de la Música Catalana, L’autor és Lluís Domènech i Muntaner, data del 1905 fins el 1908. Es un auditori Fet de ferro, vidre, ceràmica i maó, d’estil Modernista. ·Context històric: La nova societat industrial, Burgesa i liberal que s’està configurat a Europa al llarg del Segle XIX, té a L’Estat Espanyol el seu principal exponent a Catalunya. A finals del Segle XIX La burgesia industrial catalana, pròspera, culta i nacionalista encapçala un Moviment polític que s’enfronta als interessos centralistes, conservadors i Rurals del govern central d’Espanya, intentant crear una Catalunya autònoma, Liberal, culta i cosmopolita. Som al moment de la Renaixença, un moviment
... Continuar leyendo "Context historic palau de la musica catalana" »

Finestres amb ferro

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3 KB

CASA MILÀ:·Identificació: L’autor es Antoní Gaudí, la cronologia data del 1907 fins el 1910, es d’estil modernista i Fa servir els materials de pedra, maó, ceràmica i ferro.·Context històric: Catalunya va viure a l’últim terç del XIX una gran renovació cultural, Reflectida sobre tot en la literatura, la música, les arts plàstiques i L’arquitectura. Formava part de la Renaixença, que va fer ressorgir els valors Catalans, juntament al creixement de Barcelona per la indústria i el comerç. L’aparició del catalanisme polític fomentà un Racionalisme que s’estengué a Tots els àmbits.Barcelona va créixer en població i Extensió, a començament del Segle XX.Pere Milà era un important home de Negocis de la burgesia
... Continuar leyendo "Finestres amb ferro" »

Pavelló alemany mies

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,58 KB

PAVELLÓ ALEMANY:Identificació: L’autor del Pavelló alemany es Ludwig Mies van Der Rohe, data el 1929. És un pavelló d’exposició d’estil funcionalista, fet Amb marbres de colors, travertí, vidre, ònix daurat i acer.·Context històric: Mies van der Rohe va rebre L’encàrrec de projectar el Pavelló Nacional d’Alemanya per a l’Exposició Universal de Barcelona de 1929, del govern de la República Alemanya de Weimar, I va concentrar els seus esforços en la creació d’un edifici que representés L’esperit de progrés i modernitat del país.El Pavelló es va projectar com un espai de representació de l’Estat Alemany A l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Després de 1918, quan Alemanya va perdre la Primera
... Continuar leyendo "Pavelló alemany mies" »

Maman louise bourgeois ficha tecnica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,1 KB

MAMAN. LOUISE BOURGEOIS

1. Documentació GENERAL

L’escultura Maman va ser dissenyada per Louise Bourgeois l’any 1999 i fosa L’any 2001 i una de les seves versions es troba exposada a l’exterior del Museu Guggenheim de Bilbao. Realitzada amb bronze, acer inoxidable i marbre.

Louise Bourgeois va néixer a París l’any 1911, filla de Louis Bourgeois i Josephine Fauriaux.

Les seves Primeres experiències artístiques parisenques, com a pintora, les va realitzar Amb Ferdinand Léger. Segons deia ella mateixa, la seva obra estava inspirada en La seva infantesa i concretament en la “traïció” del seu pare.

2. ANÀLISI FORMAL

La composició de l’obra s’estructura a partir de les vuit potes gegantines Que sostenen un cos molt més petit... Continuar leyendo "Maman louise bourgeois ficha tecnica" »

Sinbolismoaren ezaugarriak

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en vasco con un tamaño de 2,49 KB

GOYA. (majak, carlos IV, maiatzeko fusilamenduak,saturno) erromantizismoa: XIX. Mendeko lehen erdialdea. Ezaugarriak:

-Kolorea nagusitu zen marrazkiaren aurrean.
- Argitasunak indartzen ditu koloreak.
-Konposizio dinamikoak: uhinduak, diagonalak...Dramatismoa areagotzeko.
-Paisaiarekin identifikazioa.
-Gaiak: iraultza politikoak eta hondamendiak. Literaturan inspiratutako gaiak.
-Sentimenduak eta egoera psikologikoak azaltzea da helburua. Adierzkortasuna eta espresibitatea. Sujetu dramatikoak: keinu patetikoak, melankolia,desolazioa, barne-mina...
PINTURAK: Gericaut-en medusaren baltsa. Delacroixen askatasuna herriaren gidari. 

Goyaren pinturaren ezaugarriak:
1. Artelan ugari egin zituen. Genero eta teknika guztiak tratatzen ditu: horma-pintura, mihisen
... Continuar leyendo "Sinbolismoaren ezaugarriak" »

El marxisme curarà els malalts descripció

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,29 KB

EL MARXISME CURARA ELS MALALTS
Autor:
Frida Kalho
Cronologia:
1954 Anàlisi Formal
-Tècnica: Oli-Suport:Tela-Descripció: És un autoretrat de l’ artista Envoltat de simbologia.-Predomini: Hi ha força equilibri però predomina el color per sobre del Dibuix, sobretot en les obres del final de la seva vida ( augment del dolor).-Color: El color és aplicat de manera plana (inf.Muralista). Els colors són forts i intensos i, hi ha un predomini dels Càlids (vermellosos i ataronjats) i també dels neutres (negre i blanc). A la Zona del cel predominen els colors freds. A la part esquerra hi han colors més Suaus (coses bones que a la part dreta).-Pinzellada: És ràpida, lliure, allargada i visible. Al final de la seva obra la pinzellada és poc
... Continuar leyendo "El marxisme curarà els malalts descripció" »