Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Arte y Humanidades de Primaria

Ordenar por
Materia
Nivel

Alçat d'una església Romànica

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,36 KB

5.L’art Romànic

En els primers segles de l’alta Edat Mitjana es van desenvolupar unes formes artístiques a Europa que es coneix amb el nom d’art preromànic.

Perls vols de l’any 1000, va sorgir l’art Romànic, que es desenvolupa entre els segles XI i XIII.5.1. L’art preromànic

Les característiques de l’art preromànic son aquetes:-s’utilitzava la volta de canó -Els murs eren fets de pedra-es feia servir l’arc de ferradura, que és característic de l’arquitectura visigòtica.-S’utilitzava l’arc de mig punt, que es característic de l’arquitectura preromànica asturiana.-A l’exterior, el mur era reforçat per contraforts.5.2.L’arquitectura Romànica

Els primers edificis romànics eres l’església, el monestir... Continuar leyendo "Alçat d'una església Romànica" »

Cúpula de santa María de les flors

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 2,3 KB

Cúpula catedral Santamaria difiore: El autor d sta obra Brunelleschi, Filippo (1377-1446) fue arkitecto, orfebre, ingeniero y constructor d máquinas, Fue el descubridor d la perspectiva moderna. Santa María de las Flores (Santa María dei Fiori) catedral gótica, iniciada en 1296 x el arkitecto Arnolfo Di Cambio y continuada dsd 1331 x Giotto, Kién realizó su bellocampanileexento, y luego x otros arkitectos. La Catedral tiene planta d cruz latina con 3 naves. Como es típico n el gótico Italiano, tiende a la horizontalidad y a la policromía, al intercalar hiladas d Piedra y mármol. N 1418 la Corporación d la Lana convocó un concurso pa elegir El mejor proyecto para construir una cúpula sobre el crucero, k aún faltaba. La Maketa
... Continuar leyendo "Cúpula de santa María de les flors" »

El jurament dels horacis

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,69 KB

EL JURAMENT DELS HORACIS A: Jacques-Louis David Cron: 1784 Tècn: Oli sobre Tela Est: Neoclàssic Tem: Literari Local: Musée du Louvre

Context: 1784-1785 Són els anys previs de la revolució francesa i comencen a circular les idees de la il·lustració. David es va convertir en el pintor de la revolució Agafa temes clássics però els hi dona un significat polític, per mostrar el compromís amb la pàtria.
AnalFO: 
Descripció: està dividit en 3 parts marcades per les arcades ala primera arcada hi han 3 personatges masculins Que són germans, a la segona hi ha el pare i a la tercera hi han 3 dones. Tots Els personatges van amb la vestimenta típica romana.
Predomini:la línia per sobre del color. Les figures estan tractades com A escultures.
... Continuar leyendo "El jurament dels horacis" »

Estil plateresc

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,16 KB

L’ARRIBADA DEL RENEIXAMENT A LA PENÍNSULA IBÈRICA


Durant els dos primers terços del segle XVI, a Espanya, els nous models renaixentistes només apareixen com a elements decoratius sobre estructures encara gòtiques i mudèjars.

Aquest primer estil renaixentista de transició és conegut amb el nom de plateresc, per la semblança que presenta l’ornamentació de les façanes dels edificis amb el treball que feien els argenters. Bàsicament, el plateresc es caracteritza per la gran profusió d’elements decoratius: medallons, elements heràldics, columnes i grotescos.

En aquest primer període de Renaixement espanyol destaca la Universitat de Salamanca i la d’Alcalà de Henares, aquesta última obra del salmantí Rodrigo Gil de Hontañón.

... Continuar leyendo "Estil plateresc" »

Obra l' espoliació del greco

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,92 KB

El Grego, un artista singular


Domínikos Tehotokópoulos conegut com el Greco Neix Creta. Els seus inicis es relacionen amb la pintura d’icones dins la Tradició bizantina. Després del seu pas per Vanècia, ciutat dels mestres Ticià, Il Veronese i Il Tintoretto, se’n va a Roma on coneix i assimila l’obra de Miquel Àngel. Aquestes influències es noten en la seva obra, deutora del Manierisme de Tintoretto i el classicisme expressiu de Miquel Àngel.

Cap el 1577, El Greco s’instal·la a Toledo, Després d’haver intentat, sense èxit, entrar a formar part del grup de pintors De Felip II, en aquells moments centrat en el programa religiós de l’església Del monestir d’El Escorial. Malgrat que no s’hi incorpora, realitza una sèrie

... Continuar leyendo "Obra l' espoliació del greco" »

Catedral de santa ana comentario de texto de su fachada

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 4,33 KB

Descripción de los elementos de la obra: En la imagen que vamos analizar aparece la fachada de uno de los edificios religiosos mas importantes del arte medieval francés. La célebre fachada occidental parece un arco de triunfo, dividida en tres calles y tres cuerpos y predominando el sentido del ritmo y la proporción geométrica. Se encuentra flanqueada y rematada por 2 torres, aunque no finalizan con las típicas agujas de este estilo artístico. La verticalidad de las torres se equilibra con la horizontalidad de las bandas y galerías decoradas. El vano predomina sobre el muro.1)en la parte inferior de la entrada encontramos 3 puertas que tiene 3 naves en su interioren vez de las cinco que presenta. Su ornamentación es riquísima, adaptada
... Continuar leyendo "Catedral de santa ana comentario de texto de su fachada" »

Antecedentes y consecuentes de la catedral de notre dame

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 2,76 KB

identificacio, cornologia, autor, localización: Estamos ante la Catedral de Notre Dame en París, una de las obras del arte Gótico mas destacables de toda Francia y símbolo ineludible de su capital. Levantada en una isla del rio Sena, su construcción se inicio en 1163(mitad sigloXII) y finalizo en 1258(mitad sigloXIII). Sobre sus autores, hay duda en cuanto a la identidad de quien habría colocado la primera piedra, el Obispo Maurice de Sully o el Papa Alejandro III. A lo largo del proceso fueron varios los arquitectos que participaron en el proyecto, esclareciendo este facto las diferenciasestilisticas presentes en el edificio.// La catedral fue restaurada por Eugéne Viollet-le-Duc y Jean- Baptiste-Antoine Lassus(1846) aunque Lassus muere... Continuar leyendo "Antecedentes y consecuentes de la catedral de notre dame" »

Avantguardes s.Xx

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,7 KB

AVANTGUARDES: Les avantguardes artístiques van ser moviments artístiques innovadors, que duïen a terme experiències comunes i on van apàreixer al s.XIX. Es van desenvolupar dos avantguardes, la primera del1900 al 1945 i la segona del 1945 al 1980. 

PRIMERES AVANTGUARDES (1900-1945) Es van iniciar ha París ja que era la capital de l'art ha Europa, les seves característiques eren que es trencaven amb el passat, amb llibertat per usar nous temes, per experimentar i per divulgar els treballs.-Fauvisme"MATISSE,DERAIN"-Expressionisme"KIRCHNNER,NOLDE"-Cubisme"Picassó"-Abstracció"KANDINSKY"-Surrealisme"MIRO,MAGRITTE"
SEGONES AVANTGUARDES:Els artistes es nodrien de l'experimentació(materials nous,tècniques noves..)-Expressionisme abstracte"
... Continuar leyendo "Avantguardes s.Xx" »

Textos de Cubisme Dadaisme Futurisme Surrealisme catalans

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,79 KB

Avantguardisme: 


Futurisme

va néixer a ITÀLIA i va ser impulsat per TOMMASO MARINETTI. Aquest mov. S'interassava per les idees derivades del món de les màquines.


es basa en l'ús de les formes cúbiques per la representació de la realitat, per entendre'l podem pensar en els quadres de Picassó.


representa la protesta contra la civilització q havia provocat la Guerra Mundial. Defensa l'espontaneïtat i la destrucció d'allò q representi l'expressió tradicional.

Surrealisme

és un mov. Basat en la font d'inspiració: SOMNI, 
-pel que fa la lite. Catalana podem citar JOSEP V. FOIX (Surrealista) com un dels autors representatius q inclou surrealistes entre altres, a la seva obra.Comentario de texto del templo de atenea nike

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 4,49 KB

LA ACRÓPOLIS DE Atenas: Programa artístico planificado por Pericles tras las guerras Médicas, para Dar a Atenas un gran esplendor. Edificios más destacados: •PROPILEOS: Menesikles. Pórtico monumental que sirve de entrada a la Acrópolis. Estilo dórico para las columnas frontales y jónico en las interiores. Doble pórtico en 2 terrazas con 2 frontales Hexástilos.  •PARTENÓN: Iktinos y Kallíkrates, decoración escultórica encargada Al taller de Fidias. Utilizado como iglesia bizantina, mezquita Turca y un polvorín que estalló. Ha sufrido incendios, terremotos, erosión y un Expolio continuo. Mármol. Es octástilo, períptero y anfipróstilo. La cella se Divide en 3 naves por filas de columnas dóricas en 2 alturas. El opistódomo... Continuar leyendo "Comentario de texto del templo de atenea nike" »