Resum del llibre la filla de la nit

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

 
6. Aquest llibre tracta d'una obra de teatre. L'História passa quan la senyora Fortuny ambs els seus fills, a la sortida del Palau de la Musíca, veu que estar plovent i que no tenen cap vehicle per transportar-lis cap el seu habitatge, desideixen agafar un taxi, però per aixó en Toni, que és el fill de la senyora Fortuny, va a cerca un taxi, anant cap el taxi es topa amb una senyoreta que vens flors i ell sense dir.Li res segueix amb el seu romb. La senyora Fportuny, es disculpa i així coneixeran a la Roseta. Aquí tambè coneixeren a Fontanella, que és amic d'en Martí Jordana. En Martí Jordana és professor de fonética i serà la persona que ajudarà a la Roseta.
La Roseta volia canviar. Volia parlar millor, passar d'una noia sencilla, malparlada i inculta a unas persona refinada, subtil… ,es a dir, una persona ben educada. Aixó la servirà per poder atreu-re a més gent perque comprin flors, ja que aquest es el seu ofici.
Ella, per aquestes classes, s'ho demana en Martí Jordana. Ell acceptarà perque així fa un experiment , sense que ella ho sapiga, i veu si li surt bé.
La Roseta per donar classes té que quedar-s'hi a viure a la casa del seu professor i té que fer una serie de proves que l'ajudaren a la seva propera vida. Una de les proves que farà serà anar a casa de la mare d'en Jordana i sopar, allà demostrarà com és la seva nova educació.
Abans d'aquesta prova, el seu pare va en busca de la seva filla. En Jordana li diu que se la pot endur-se-la, però en senyor Fernandes, li demana més que la seva filla. Li demana com si fos un dret per ser pare d'aquella persona, ja que la noia hi era a la seva casa. Finalment, en Jordana li dona diners. Ell com li va comentar en Jordana, no s'ho gastarà en donar-lo a la parroquia, ni a ho estalviarà, sinó que s'ho gastarà amb la seva dona.
Aquests diners s'hon gastarà per casar-s'hi amb la seva parella. Ell li va dir que es cases amb la seva filla. Finalment, s'enamora d'ella, però com que ella s'anadona que la fet servir per un experiment i s'enfada i decideix anar-sen, per ser professora de fonética. La Roseta tenia pensat casar-s'hi amb el Toni però en Jordana li demanarà que no perquè ell l'estima.

Entradas relacionadas: