Apuntes, resúmenes, trabajos, exámenes y ejercicios de Ciencias sociales de Bachillerato

Ordenar por
Materia
Nivel

Filosofía de la Ciencia y Conceptos Económicos Fundamentales

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 3,98 KB

1. El Inductismo

El inductismo afirma que la ciencia se construye mediante razonamientos que, partiendo de casos particulares dados por la experiencia, tratan de obtener conclusiones aplicando la generalización. El problema sería que la inducción no se puede justificar sobre bases estrictamente lógicas.

Por muchas veces que se compruebe algo, siempre hay que dejar hueco a los errores que podrían desmoronar toda generalización.

2. Limitaciones de la verificación

- No es verdadera hasta que se demuestre lo contrario.

- No es completamente falsa. Es verdadera durante un tiempo, hasta que aparece un nuevo caso y nos demuestra que no es verdadera al 100%.

- Hace mucho tiempo se pensaba que la Tierra era plana hasta que se confirmó que era redonda... Continuar leyendo "Filosofía de la Ciencia y Conceptos Económicos Fundamentales" »

Dddddddddddd

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,62 KB

1.Mort encefalica,batecs del seu cor es mantenen de forma artificial,amb consentiment de la familia. 2.organ k tingam 2 en el nostre organisme,teixit renovable,organs k es regeneren pronte. 3.respecte a la voluntat de si vol o no donar organs,necesitat de q el diagnostik de mort el faça un equip de metges,caracter altrivista de la donacio i no-comercialitzacio dels organs,garantia d'anonimat del donant..4.autotransplantament:donador i receptor son el mateix individu,isotransplantament:donador i receptor son besons,xenotransplantament:donador i receptor de distintes especies,al·lotransplantament:donador i receptor son de la mateixa especie pero no identics

5.en autotransplantaments i isotransplantaments.no hi ha risc de rebiug perq els organs... Continuar leyendo "Dddddddddddd" »

Els Orígens i Impacte de la Revolució Industrial

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 10,09 KB

Els orígens de la revolució industrial

La revolució demogràfica

Va anar precedida, impulsada i acompanyada d'una sèrie de canvis en la població i en l'agricultura al Regne Unit. La població anglesa es va triplicar en un segle i mig. El creixement demogràfic va ser degut a l'augment de la natalitat i el descens de la mortalitat.

La revolució agrícola

Es va iniciar a la primeria del segle XVIII. A Anglaterra, més de la meitat de les terres eren propietat de la baixa noblesa. Gran part del sòl estava dividida en camps oberts, grans propietats comunals separades en fulls. La llei de tancaments transforma les velles deveses comunals en grans parcel·les privades. Els tancaments provocaren que els camperols anessin a treballar a les ciutats,... Continuar leyendo "Els Orígens i Impacte de la Revolució Industrial" »

Comerç Exterior, Hisenda i Banca a l'Espanya del Segle XIX

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,61 KB

L'augment del comerç exterior

Les exportacions van créixer a un ritme similar. Podem diferenciar dues etapes: la primera va ser de creixement moderat, però sostingut, i la segona de major augment per influència de l'expansió del comerç internacional. Les exportacions més rellevants eren l'oli i el vi, i les importacions, els teixits de cotó i de lli. A la darreria del segle, el cotó en floca i el carbó havien esdevingut les dues importacions principals, mentre que en les exportacions, els minerals s'havien afegit als productes agraris, i hi figuraven també els teixits de cotó. El pes dominant dels productes agraris fa evidents les limitacions de la transformació econòmica i l'escàs desenvolupament del sector industrial.

Les relacions... Continuar leyendo "Comerç Exterior, Hisenda i Banca a l'Espanya del Segle XIX" »

Lliurecanvisme i proteccionisme

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,22 KB

Anarquisme: Ideologia política basada en que les persones són lliures i es poden organitzar millor en societats sense jerarquies ni associacions que limitin aquesta llibertat. Defensa un model de societat en que no hi ha estat o altre forma de poder públic. El modern té origen comú amb el socialisme
Marxisme: El socialisme científic o “marxisme” fou una ideologia crítica amb el capitalisme i revolucionària que fou creada a mitjan Segle XIX per Karl Marx i Friedrich Engels.
Industrialitzaió catalana: Pionera en l'adopció del vapor i la mecanització del procés productiu. Especialització en industria lleugera: tèxtil(cotó i llana). 2 tipus d'industries tèxtils: vapors i colònies. Obstacles: manca de carbó i mercats escassos,
... Continuar leyendo "Lliurecanvisme i proteccionisme" »

Quina relació s'estableix entre l'augment de la producció agrícola i de la població?

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,91 KB

TEMA 2


Quina relació s'estableix entre l'augment de la producció agrícola I la del poble?  La producció agrícola va fer possible un augment notable de la producció D'aliments. Tot aquest augment va fer que es produís un creixement demogràfic Perquè la fam va desaparèixer i la població més ben alimentada va tenir una resistènciaa les malalties i epidèmies.- la Natalitat va pujar,. Mortalitat disminuir,- la esperança de vida va augmentar.

b)quina diferencia hi ha entre el sistema Artésà o manufacturat De la producció i el sistema fabril?  ElsistemaArtésà es el que son productes que es Fan a mà i els productes fabrils son aquells que estan fets en alguna fabrica Això va provocar la ruïna de molts artesans perquè era molt

... Continuar leyendo "Quina relació s'estableix entre l'augment de la producció agrícola i de la població?" »

Cultura Humana y Animal: Diversidad, Dinámica y Conducta

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 4,99 KB

Diferencias entre Cultura Animal y Cultura Humana

Cultura Animal

  • Formada por el conjunto de informaciones sociales.
  • Forma de aprendizaje y transmisión por imitación.
  • Necesidad de contacto directo en la transmisión de la información.
  • Carácter fragmentario y restringido de la cultura.

Cultura Humana

  • Formada por el conjunto de informaciones sociales.
  • Forma de aprendizaje y transmisión simbólica.
  • Posibilidad de transmisión de la información a distancia.
  • Carácter acumulativo de la cultura.
  • Dinamismo, variedad y riqueza cultural.

Diversidad Cultural

  • Etnocentrismo: Actitud adoptada por los que juzgan y valoran la cultura de otros grupos desde criterios o creencias de la propia cultura.
  • Racismo: Toda creencia, actitud o conducta que se basa en la consideración
... Continuar leyendo "Cultura Humana y Animal: Diversidad, Dinámica y Conducta" »

Monarquia a Castella i Aragó: De la Unió dels Reis Catòlics a la Monarquia Hispànica

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,43 KB

La Monarquia a la Corona de Castella

A la Corona de Castella, la monarquia tenia molt més poder que a la Corona d’Aragó. El rei ostentava el poder de declarar la guerra, el poder judicial i el poder executiu.

Les Corts de Castella

Les Corts, amb representants de la noblesa, del clergat i de les ciutats (burgesia), tenien un poder consultiu i la capacitat de decidir sobre subsidis.

El Govern Municipal Castellà

Els municipis, inicialment regits pels consells oberts (assemblees dels pares de família), van evolucionar al segle XIII amb la creació dels ajuntaments. En aquests, els regidors eren triats per la burgesia, mentre que un corregidor, designat pel rei, era qui realment exercia el poder.

La Monarquia a la Corona d'Aragó

A la Corona d’Aragó,... Continuar leyendo "Monarquia a Castella i Aragó: De la Unió dels Reis Catòlics a la Monarquia Hispànica" »

Cultura: Conceptos y Manifestaciones

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 2,46 KB

Cultura

Caracterizaciones antropológicas de la cultura

Los antropólogos distinguen entre cultura material, constituida por productos materiales y artefactos, y cultura mental, que incluye creencias sociales, valores y normas. Por lo tanto, al describir las culturas, se refieren tanto a técnicas productivas como a organización social, creencias religiosas, códigos morales, costumbres, fiestas y pasatiempos.

La primera definición explícita de cultura fue propuesta por Edgar B. Taylor:"Cultura o civilización, tomada en su amplio sentido etnográfico, es ese complejo de conocimientos, creencias, arte, moral, derecho, costumbres y cualesquiera otras aptitudes y hábitos que el hombre adquiere como miembro de la socieda". Así definida, la cultura... Continuar leyendo "Cultura: Conceptos y Manifestaciones" »

Exploración del Pasado Familiar y Social: Árbol Genealógico, Línea de Vida e Historia Personal

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 2,59 KB

Árbol Genealógico

  • Trabajo con fuentes históricas.
  • Identificación de generaciones familiares.
  • Recopilación de fuentes orales y visuales del entorno familiar.
  • Estudio del parentesco familiar.
  • Investigación de las profesiones a lo largo de las generaciones.
  • Reconstrucción de la historia familiar.
  • Fortalecimiento de las relaciones familiares.

La Línea de mi Vida

  • Aprendizaje de la noción de tiempo histórico y cambio.
  • Ubicación temporal de eventos personales.
  • Comprensión de la noción de duración.
  • Ordenamiento cronológico de los hechos.
  • Establecimiento de relaciones de causa y efecto en la historia personal.
  • Creación de subdivisiones a escala temporal.
  • Contextualización con acontecimientos o procesos ocurridos en España desde 1900.

Historia de Vida

  • Obtención
... Continuar leyendo "Exploración del Pasado Familiar y Social: Árbol Genealógico, Línea de Vida e Historia Personal" »