Apuntes, resúmenes, trabajos, exámenes y ejercicios de Ciencias sociales de Formación Profesional

Ordenar por
Materia
Nivel

La Gran Depressió: Causes, Conseqüències Econòmiques, Polítiques i Socials

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,25 KB

La Gran Depressió va ser un període de greus conseqüències econòmiques i socials a nivell mundial. Les seves característiques principals van incloure:

Característiques principals:

  • Sobreproducció industrial: Es va observar un ritme desaccelerant a l'economia dels Estats Units, entrant en recessió.
  • Crisi de liquiditat: La manca de recursos monetaris va ser un factor clau. La caiguda de les accions va generar una cadena d'impagaments, provocant el tancament d'indústries i entitats bancàries. El desig de vendre a qualsevol preu els béns va comportar una caiguda generalitzada dels preus.
  • Caiguda del consum: Aquesta caiguda va ser provocada per l'augment de l'atur, la disminució de la capacitat adquisitiva, la por a ser acomiadat i la caiguda
... Continuar leyendo "La Gran Depressió: Causes, Conseqüències Econòmiques, Polítiques i Socials" »

Factors Clau de la Industrialització

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,09 KB

1.1 Revolució Agrícola

Les transformacions en l'agricultura van fer possible un increment notable de la producció d'aliments. Les tres grans innovacions van ser:

  • El sistema Norfolk, que combinava la sembra de cereals amb plantes farratgeres. Aquesta rotació quadriennal va suprimir el guaret.
  • La introducció de noves eines, nous conreus i fertilitzants, que van augmentar i diversificar la producció d'aliments.
  • Els canvis en l'estructura de la propietat agrícola per mitjà del tancament i la privatització dels camps oberts (openfields) i les terres comunals.

1.2 Revolució Demogràfica

L'augment de l'oferta d'aliments va fer possible un creixement elevat i continu de la població, que gairebé es va triplicar. La reducció de la taxa de mortalitat... Continuar leyendo "Factors Clau de la Industrialització" »

Capacidad de carga perceptual

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 1,67 KB

Capacidad de carga. Perspectivas:Ecológica: problemas ambientales, el umbral a partir del cual el entorno comienza a sufrir deterioros./Física: capacidad de los recursos y equipamientos para soportar la afluencia de visitantes./Social: se basa en la población local, en el nivel de turismo que puede soportar. Cuando la población local comienza a sentir una sobresaturación de su entorno, muestran un rechazo hacia todo lo relacionado con la actividad turística, dejándose sentir en la valoración de la experiencia por parte del visitante./Psicológica o del usuario: relacionada con la calidad de la experiencia; límite en que los visitantes, dada la saturación existente, comienzan a buscar destinos alternativos, ya que en muchos casos el
... Continuar leyendo "Capacidad de carga perceptual" »

Enfoques de Intervención Familiar: Positivismo, Fenomenología y Constructivismo

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 3,96 KB

Enfoques de Intervención Familiar: Positivista, Fenomenológica y Constructivista

En este análisis, exploraremos las diversas aproximaciones a la intervención familiar: positivista, fenomenológica y constructivista. Analizaremos la noción de objeto, la posición del trabajador social y la concepción del sujeto de intervención en cada enfoque. Además, vincularemos estos enfoques con los modelos médicos y de intervención social.

En relación a las diferentes aproximaciones epistemológicas para la intervención, podemos definir y analizar las siguientes visiones:

Positivista

  • Objeto: El objeto es “objetivo”, ya que supone la existencia de una realidad única. Frente a una problemática, las causas y las soluciones son las mismas, desprendiéndose
... Continuar leyendo "Enfoques de Intervención Familiar: Positivismo, Fenomenología y Constructivismo" »

Imperialisme: Causes, Conseqüències i Conflictes

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,18 KB

Imperialisme: Causes i Conseqüències

Causes de l'Imperialisme

Causes Econòmiques

La industrialització i mecanització (a partir de 1873) van portar a un increment de la productivitat i a una crisi de sobreproducció. Les empreses buscaven:

  • Matèries primeres a baix cost.
  • Nous mercats per als seus productes.
  • Mà d'obra barata.
  • Nous llocs per invertir capital.

La crisi beneficiava les empreses que podien sobreviure. Mantenir els imperis i les colònies generava despeses, i no totes les persones es beneficiaven per igual.

Causes Polítiques

L'exaltació del nacionalisme: com més colònies, més poder i prestigi. Això afavoria el poder militar. La competència entre potències per l'expansió colonial va crear conflictes, que van ser una de les... Continuar leyendo "Imperialisme: Causes, Conseqüències i Conflictes" »

Història d'Al-Andalús: Etapes Clau de l'Emirat al Califat

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,43 KB

Etapes Polítiques d'Al-Andalús

A continuació, es detallen les principals etapes polítiques que van configurar la història d'Al-Andalús:

1. Emirat Dependent de Damasc (714-756)

Al-Andalús es va convertir en una nova província del món islàmic. Al capdavant d'aquest territori es va situar un emir o governador, que actuava com a delegat del califa musulmà (de la dinastia omeia), amb seu a Damasc.

Durant aquest període, els musulmans peninsulars van realitzar les següents incursions:

  • Pel nord de la península: A la serralada Cantàbrica van ser derrotats a Covadonga (722) per un grup de muntanyencs dirigits pel noble visigot Pelai.
  • En territori franc (actual França): Van ocupar algunes ciutats com Narbona i finalment van ser derrotats a
... Continuar leyendo "Història d'Al-Andalús: Etapes Clau de l'Emirat al Califat" »

Educación para la Ciudadanía: Claves y Enfoques

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en español con un tamaño de 3,38 KB

1º ¿Cómo han trabajado los organismos internacionales en la Educación para la ciudadanía?

Los organismos internacionales, como Naciones Unidas, el Consejo de Europa, o la Unión Europea, han insistido en la necesidad de fomentar la ciudadanía responsable en una sociedad democrática como fórmula para lograr la cohesión social y una identidad Europea común.

2º ¿Quién va a conformar la futura ciudadanía de nuestro país?

Todos los ciudadanos están llamados a esta labor de pedagogía democrática, pero son las escuelas, junto con los hogares, las que van a conformar la futura ciudadanía de nuestro país.

3º ¿Podrías mencionar de qué forma se preocupan los profesores de la Educación para la ciudadanía?

Los profesores se preocupan... Continuar leyendo "Educación para la Ciudadanía: Claves y Enfoques" »