Orfeu i tirèsias

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,11 KB

 
POESÍA TROBADORESCA: escrita n y engua occitana, s. XII-XIII, els joglars eren els Q i deien o cantaven poesia d caràcter popular n diferents y engües ROMàni Q es, els trobadors eren els qui escrivien i cantaven poesia n la y engua occitana x a 1 públic culte i cortesà. El trobador feia el paper d'enamorat d' 1 dama noble. El trobador enamorat era l'hom, la dama era midons i el marit 1 gilós.
Ramón LLULL: 1r autor Q no va escriure n anònim, creador d y enguatge, importància d la obra d 265 volums Q tracten temes teològics, didàctics o morals.
Component 1 poema trobadoresc x a 1 dama se li va aparèixer Jesús crucificat. Li va aparèixer 5 vegades i va deixar la família i la cort, i es va dedicar a convertir els infidels n cristians. Obres: Llibre de meravelles .
BERNAT METGE: 1 dia e l re i va aparèixer mort al bosc de Foixà i María de Luna va empresonar els exconse y ers. Metge va escriure l'obra Lo somni Q narra 1 nit a la pressó i se li apareix Joan I acompanyat d Orfeu i Tirèsias. Es divideix n 4 llibres,
1r: conversa entre Metge i rei d la immortalitat d l'ànima .
2n: Joan I contesta les preguntes d Metge sobre la causa de la seva mort, el destí i la seva aparició, i qui són els 2 personatges Q l'acompanyen.
3r: parl en Orfeu i Tirèsias i Tirèsias un atac contra les dones.
4t: Bernat respon l'atac d Tirèsias i critica els homes. Finalment e s desperta i no + era 1 somni.


Renaixement: és 1 moviment Q va nèixer a Itàlia (s. XV), precedent d l'humanisme dL s. XIV. És 1 període - teocèntric Q el medieval i + antropocèntric = centrat n l'ésser humà i l'estudi dLs clàssics. Autor: Pere Serafí.
Barroc:
IL·LUSTRACIÓ:

Entradas relacionadas: