Apuntes, resúmenes, trabajos, exámenes y problemas de Otras lenguas extranjeras

Ordenar por
Materia
Nivel

Estructura interna y externa de una revista

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 8,78 KB

PARTES DE UNA REVISTA

Portada

Las portadas son una pieza clave que sirven para exhibir la revista, así como los carteles de las tiendas para atraer a los compradores son significativas en las vidrieras. El objetivo de la portada es vender al lector el contenido resumido de las noticias que contiene, despertar el interés del cliente por comprarla para descubrir su interior.

La revista se relaciona con la literatura de modo más estrecho que el periodismo diario, que está más enfocado en la actualidad y el curso rápido del devenir de los sucesos. La revista, en cambio, se ocupa de analizar lo más destacado de un lapso más largo que el del acontecer diario. Según el tipo de información que contenga, será diferente el diseño de la portada... Continuar leyendo "Estructura interna y externa de una revista" »

Influencias en la Formación del Ser: Genes, Familia, Amistad y Espiritualidad

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 2,29 KB

Más Allá de los Genes: El Entramado de la Existencia

Nuestro cuerpo surge del encuentro de dos dotaciones. Procede directamente del cuerpo de nuestros padres. La educación familiar, con el tiempo, además de los hábitos, adquiere también los valores y la forma de ver la vida. El grupo familiar es el más importante de todos a los que pertenecemos.

La Amistad: Un Sentimiento Natural

La amistad es un sentimiento natural que emerge cuando las personas nos relacionamos. Podemos conocer a muchas otras personas, pero solo con algunas de ellas surge un deseo de conocimiento y relación.

Una Vida Recibida

Gran parte de lo que somos, desde nuestro cuerpo hasta nuestra forma de ser y pensar, procede de otras personas; nos ha venido dado desde fuera.... Continuar leyendo "Influencias en la Formación del Ser: Genes, Familia, Amistad y Espiritualidad" »

Ramon Llull: Vida, Obra i Llegat Lingüístic

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 9,18 KB

Ramon Llull (Ciutat de Mallorca, 1232-1316)

Contemporani de molts dels trobadors, Ramon Llull fou el primer escriptor europeu que va usar una llengua "rústica" i el creador del català culte. És una peça central de la cultura catalana medieval i el primer "escriptor" en llengua catalana, creador de la prosa literària catalana.

Importància lingüística

  • Creador del català culte:
    • Aporta la complexitat de les estructures sintàctiques, necessàries per a la concreció i el matís.
    • Renova i amplia el lèxic a través del llatí i de l'àrab.
    • Crea la terminologia científica.

Biografia

  • Fill de pares barcelonins establerts a l'illa després de la conquesta de Jaume I.
  • De petit entra a la cort de Jaume II.
  • D'aquesta etapa cortesana, n'assimila l'esperit
... Continuar leyendo "Ramon Llull: Vida, Obra i Llegat Lingüístic" »

Ximo el Roig: Descripció i Entorn al Mas del Potro

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,43 KB

Ximo el Roig i el seu Entorn: Mas del Potro

Pau: Juliol 2023. El text comença amb "Ximo el Roig".

Tema:

Descripció del personatge de Ximo el Roig i de l'entorn on viu (Mas del Potro).

Parts Bàsiques:

  • Es tracta d'un text narratiu-descriptiu i, més concretament, és un fragment d'una novel·la. Tot i que es tracta només d'un passatge, hi podem distingir dues parts:
  • La primera part del text abastaria els tres primers paràgrafs (línies 1-15), i s'hi descriuen sobretot les característiques físiques del personatge i algunes accions quotidianes que realitza.
  • La segona part del text comprendria l'últim paràgraf (línies 16-27). En aquest fragment, es descriu sobretot l'entorn del Mas del Potro. També s'hi descriuen algunes situacions quotidianes,
... Continuar leyendo "Ximo el Roig: Descripció i Entorn al Mas del Potro" »

Moviments Literaris Catalans: Renaixement, Barroc i Renaixença

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,72 KB

Renaixement

Època de canvis profunds caracteritzats pel desenvolupament de les arts i les ciències. És un moviment que triomfa a Itàlia al segle XV i que s'estengué a totes les corts europees al segle XVI. Pel que fa a la literatura, se centrà en la recuperació de l'antiguitat grecollatina.

El Barroc

Segle XVII. Posa de manifest les tensions i les contradiccions, per exemple:

  • La brevetat de la vida, el caràcter efímer del plaer.
  • Se centra sovint en la mort.
  • Té gust pel desagradable, visió del món pessimista.
  • Pintura clarobscur, recargolament.

La Il·lustració

Prové de l'empirisme i el racionalisme. Comporta un fort esperit crític. Es comença a creure en la llibertat natural de l'ésser humà.

Literatura Popular

Continua gràcies al fet... Continuar leyendo "Moviments Literaris Catalans: Renaixement, Barroc i Renaixença" »

Literatura Catalana: Guerra, Exili i Postguerra (1939-1960)

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,18 KB

Literatura Catalana: Guerra, Exili i Postguerra

La Literatura de la Guerra, l'Exili i la Postguerra (1939-1959)

Molts catalans van ser expulsats i concentrats en camps francesos, i alguns van morir en camps nazis. Es van abolir l'Estatut d'Autonomia i la Generalitat, i molts intel·lectuals i escriptors que s'havien mantingut fidels a la República i a les institucions del país van haver d'exiliar-se. El règim franquista es va proposar castellanitzar Catalunya en tots els àmbits.

La Poesia

Va ser el gènere literari privilegiat durant l'etapa més difícil de la postguerra. Els poemes es difonien mitjançant trameses i lectures privades, o bé en publicacions periòdiques i edicions clandestines o tolerades per la censura, considerat com un... Continuar leyendo "Literatura Catalana: Guerra, Exili i Postguerra (1939-1960)" »

Comunidad de creyentes confiada a un sacerdote

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 1,59 KB

EL MATRIMONIO
Momento y relación con la vida de Jesús:
Mateo 19, 3-6; 1gal 7, 10; 1 Gal. 7, 39; EG 5, 32; génesis 18, 18-23.
• ritos:
SIGNOS: entrega de anillos, arras e imposición de manos.
PALABRAS: el esposo a la esposa y la esposa al esposo: Yo te quiero a ti como esposo/a y me entrego a ti y prometo serte fiel en las alegrías y en las penas en la salud y en la enfermedad todos los días de mi vida.
ACCIONES: se realizan cuando se entregan los anillos y las arras y cuando el sacerdote pregunta a los contrayentes si han venido libres.
MINISTRO Y SUJETO: el sacerdote y los contrayentes.
MOMENTO EN QUE SE RECIBE: cuando dos personas se aman y quieran hacer su amor ante Jesús ante los hombres y ante la iglesia.
DONES: crear una pequeña comunidad
... Continuar leyendo "Comunidad de creyentes confiada a un sacerdote" »

Renaixença i Romanticisme: La Literatura Catalana del segle XIX

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,42 KB

Romanticisme

El Romanticisme va ser un moviment literari que es va originar a Alemanya al segle XVIII i es va estendre per la Gran Bretanya i Europa durant el segle XIX. La societat en aquesta època va patir una sèrie de canvis econòmics, socials i polítics produïts per la Revolució Industrial.

Característiques del Romanticisme:

  • Reacció contra el rigor neoclàssic del segle XVIII.
  • Defensa del sentiment sobre la raó.
  • Proclamació de la llibertat de l'individu enfront de la societat.
  • Gust pel misteri i els ambients tenebrosos.

Renaixença

La Renaixença va ser un moviment polític i cultural de redreçament i recobrament de la llengua, la història i la literatura catalana. Aquest moviment es va dur a terme a partir de la segona meitat del segle... Continuar leyendo "Renaixença i Romanticisme: La Literatura Catalana del segle XIX" »

Literatura Catalana Medieval: Obra en Vers, Anselm Turmeda i més

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,45 KB

Obra en vers i els seus autors

Obra en vers: utilitza el vers en l'etapa anterior a la seva conversió. Va ser un trobador que cantava a la dama i els seus atributs. Després se'n serveix amb un doble fi: didàctic i líric. "Cant de Ramon" i "Lo desconhort".

Anselm Turmeda

Anselm Turmeda: va néixer a Mallorca i s'ordenà franciscà. Estudià en diverses universitats europees i tingué una crisi espiritual que l'acostà a l'islamisme. Es traslladà a Tunis, abandonà el cristianisme i aconseguí una bona posició social, es casà i tingué fills. No tornà al món cristià. Malgrat les diverses ofertes de reis i papes, ell restà a Tunis on la seva tomba encara és venerada pels musulmans. Destaquen: La disputa de l'ase, la seva obra més coneguda,... Continuar leyendo "Literatura Catalana Medieval: Obra en Vers, Anselm Turmeda i més" »

Análise da poesía do Rexurdimento: Rosalía, Curros e Pondal

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en gallego con un tamaño de 4,72 KB

A Xustiza pola Man (Rosalía de Castro)

Contexto

O poema "A Xustiza pola Man", escrito por Rosalía de Castro, forma parte da súa obra "Follas Novas". Esta escritora, caracterizada pola súa visión feminista, posiciónase como clara defensora da situación das mulleres da clase traballadora, sendo así unha grande reivindicadora social.

Temática

Na composición, Rosalía desenvolve unha das temáticas máis senlleiras de "Follas Novas": as inxustizas e hipocresías sociais. Nestes versos, Rosalía invita á rebeldía e á vinganza ante as inxustizas. A voz poética expón no segundo verso o roubo da "brancura", vinculado á clase social, representando a unha labrega que comeza a traballar no campo, perdendo así a brancura da súa pel e vivindo... Continuar leyendo "Análise da poesía do Rexurdimento: Rosalía, Curros e Pondal" »