Actitud de la corona d'Aragó vers Felip V

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,12 KB

1710: Carles III va tornar a entrar a Madrid, però altra Vegada no es va poder sostenir ja que els Borbó van derrotar els Àustries a les Batalles de Brihuega i Villaviciosa (a Guadalajara). Felip V va tornar a Recuperar el tro i ja no el va tornar a perdre mai més. A més, Felip va ocupar Aragó i per tant, únicament Catalunya restava a mans de Carles III.

1711: Va morir Josep I, emperador d'Àustria i d’Alemanya, I Carles III n’era el successor, així que tenia més territoris. Més tard, Carles III va marxar a l'Imperi alemany per assistir a la seva coronació, on va Passar a ser Carles IV.

1713: La Gran Aliança cedeix i pacta la retirada amb Felip V, que va ser reconegut com a rei d’Espanya i de les colònies americanes, Amb el compromís de renunciar a la Corona de França i a canvi de cedir Territoris en la Pau D’Ultrech. A Gran Bretanya va cedir Gibraltar i Menorca, i El dret de poder comerciar amb negres esclaus i el permís d’enviar un vaixell a Amèrica per comerciar. A Àustria va cedir Milanesado, Nàpols i els Països Baixos. A Savoia Sicília i a Holanda, Bèlgica.

Més tard, es va signar el Conveni de l’Hospitalet es Pactava l’evacuació i es preparava per evacuar les tropes austríaques i Entregar totes les fortaleses catalanes als borbònics.

Es va convocar a Barcelona una Junta de Braços per Deliberar si Catalunya s'havia de sotmetre a Felip V o prosseguir la guerra en Solitari. Cada Braç va deliberar per separat en sales diferents, i el Braç Reial o popular va acordar la defensa amb armes del Principat, per mantenir-lo Sota el domini de Carles III. Per tant, només quedaven els Catalans lluitant Contra els borbònics ja que Carles no renunciava als seus drets.

1714: Lluís XIV es veia amb les mans lliures per ajudar Al seu nét, però Populi havia demostrat la seva inutilitat, per això va ser Rellevat pel Duc de Berwick. Ell, acompanyat de noves tropes, va ser enviat a Barcelona. Va demostrar la seva eficiència en la Batalla de Santa Clara, una de Les més terribles. L’eficiència catalana no va aguantar més, tenia uns límits, I Berwick va proposar la renuncia a la ciutat, però ho van rebutjar. Villarroel, un militar català, va dimitir ja que veia que la situació esdevenia Insostenible.

L’11 de Setembre els soldats borbònics van començar L’assalt a Barcelona .Villarroel va tornar al comandament per defensar la Ciutat. Va ser una batalla molt dura, i els borbònics van acabar guanyant-la. La derrota va provocar la destrucció de l’estat català i la liquidació de les Llibertats polítiques que els catalans havien guanyat des de l’Edat Mitjana. Va Ser la fi de l’Estat català.

Entradas relacionadas: