Gran caramany tirant lo blanc

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,79 KB

 

CAPÍTOL 8: La Celebració de la victòria. àArribaren a territori del rei D'Egipte.Al castell de Malveí, Estefania envià a buscar a Diafebus. Ell i Tirant anaren per veure el que volia. Allí es va celebrar una festa on van Nomenar comte a Diafebus, ara era el Gran Conestable.Per la nit, la princesa, Tirant, Diafebus i Estefania quedaren. Tothom dormia, menys Plaerdemavida que Era desperta i els begué.Estefania es posà malalta.


CAPÍTOL 9: El Somni de Plaerdemavida àElla li contà a Estefania lo Que havia vist per la nit com si fos un somni, ella pensava que ho era. Pel Matí, l'Emperador i els seus se'n anaren d'allí. Tirant assetja les naus dels Turcs aprofitant que no hi eren.


CAPÍTOL 10: La Lluita de les naus. àTirant preparà un consell per Veure com podien batre als turcs. Quan aquest tornà al campament es trobà amb La mort de molts dels seus soldats. Va reunir a més soldats i més naus i es Feren a la mar. Al mig la mar, passaren diverses coses: ell es va fer amb naus Turqueses i va fer presoners al rei de la sobirana Índia i al Gran Caramany. Després se'n tornaren a Constantinoble.


CAPÍTOL 11: La Treva. àAl emperador li proposaren Tres coses: una treva de tres mesos, un rescat pel Gran Caramany i pel rei de La sobirana Índia, i el més important, el casament de la Princesa amb el Gran Soldà. L'Emperador només acceptà la primera cosa i ho celebraren. Una vegada Que tot va acabar, Tirant va anar a veure a la Princesa, i casi es descobert Per l'Emperador i l'Emperadriu.


CAPÍTOL 12: Els Amors secrets. àTirant acceptà la proposta de Gitar-se amb la princesa que li va fer Plaerdemavida. Mentre la Princesa era Dormint, ell i ella es van posar al seu costat i començaren a tocar-la. Ella Començà a cridar. Tothom que hi era a palau es va despertar pels crits que hi Havia. Tirant tingué que escapar. S'escapà pel terrat i com va caure mal es va Trencar una cama i el va arreplegar Hipòlit. Al final, tothom pensava que els Crits havien segut perquè a l'habitació de la Princesa hi havia una rata.


CAPÍTOL 13: La Maldat de la Viuda Reposada àLa viuda com que no podia Veure a Tirant, arreglà les coses per a dir-li que a la princesa li agradava un Esclau. La viuda posà en pràctica aquest pla: va fer una màscara imitant a L'eslau i va fer creure als demés que era un joc que deurien seguir. Tirant Quan ho va veure s'ho cregué tot, i la viuda Reposada se'n va eixir amb la Seva.


CAPÍTOL 14: El Naufragi. àQuan ja es disposaren a Partir per mar, la princesa i Plaerdemavida anaren corrent a parlar amb ell. Plaerdemavida li explicà la mentida que li havia dit la Viuda Reposada sobre el Joc que calgué que seguiren. La viuda Reposada va ser descoberta de la seva Maldat. Plaerdemavida no va poder baixar de la galera perquè la mar era molt Brava i poc a poc aquesta començà a enfonsar-se. Arribaren fins la costa D'Àfrica. Plaerdemavida es recollida per un vell moro, mentre que Tirant cau en Poder d'un alt funcionari del rei de Tremicén. Al temps, Tirant torna a L'Imperi Grec, i es casa amb la Princesa Carmesina. La novel·la acaba a Constantinoble amb la mort de l'heroi, després d'haver aconseguit el títol D'Emperador de l'Imperi Grec.

Entradas relacionadas: