Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Deporte y Educación Física

Ordenar por
Materia
Nivel

Velocitat física

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,47 KB

La resistencia: la resistencia es la

capasitat de mantenir un esforç físic

d'urant un temps.

Resistencia aerobica: l'esfors o mitjannament

intens pero de llarga o molt llarga durada

mes de tres minuts com es el cas d'una cursa de 10.000

Resistencia anaerobica:L'esfors físic es gran nomes

podrem resistirlo durant un temps curt

menys de tres minuts.

la flexibilitat: es la capasitat que tenen alguns materials

o cosos per corbarse sense trencarse

la mobilitat de les articulacions: es ka capasitat que tenen

les articulacions de l'esquelet per funcionar amb la maxima

amplitud de depen de la constitució del nostre cos.

l'elasticitat dels músculs: es la capasitat que tenen

per estirarse sense ferse malque depent del

entrenament

La forsa: els músculs produeixen... Continuar leyendo "Velocitat física" »

Pre-zona curses de relleus

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,67 KB

Atletisme: Def: Activitat motriu, social, reglamentada, competitiva. Per accions motrius naturals (salts,córrer,llençar) i k s'estructuran en forma de diferents proves. 1, Atl. Al aire lliure 2, atl. Indor.// Porves del programe atletic: 1, curses: -Velocitat: 100,200,400 -Mig fons: 800,1500 -Fons:5, 10 i marató -Relleus:4x100 i 4x400 -obstacles: 100 mv fem 400mv masc i 3000 obs.// 2,salts: LLargada, alçada, tripe salt i perxa// 3,Llançaments: Martell,pes,disc i jabalina// de les 3 surt les proves combinades: decatlon masc i heptatlon fem,//Velocitat: capacitat de realitza un mov. En el menor temps possible: -v.Jestual -V.Desplaçament: capacitat fer un distancia en el menor temps possible -V.Reacció: simple(1 sol estimol 1 sola reacció)
... Continuar leyendo "Pre-zona curses de relleus" »

Ossos extremitats inferiors

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,1 KB

1. Estructura basica del cos huma?

cap,troc, extremitats
2. Anomena les parts de l'estructura basica interna del cos huma.
cavitat craneal, cavitat toracica, cavitat abdominal, cavitat pelvica
3. Ques es el diafragma?
múscul q esta format a l'estructura basica interna i que separa les cavitats cranial i toracica de l'abdomeni pelvica.
4. Parts q formen extremitats superios.
espatlla,braç,colze,avantbraç,canell,ma
5.Extremitats inferiors.
cuixa,genoll, panxe, tormell, peu
6. Com s'articulen les extremitats.
s'articulen amb el troc mitjançant les cintures amb la superior i pelvica amb l'inferior.
7.Eixos cos huma.
sagital, frontal, horitzontal
8.Perque s'estudien les proporcions facials
hem comprobat si el rostre posseeix harmonia. Serie de línies i eixos,
... Continuar leyendo "Ossos extremitats inferiors" »

Exercicis de flexibilitat

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,27 KB

Components De la carrega

·Intensitat:  És l’element  Qualitatiu. Es pot mesurar a partir de pulsacions ( pulsacions altes es Igual a molta intensitat i pulsacions baixes equival a poca intensitat) o també Ho podem mesurar amb %.

·Volum: És l’element quantitatiu, es pot Mesurar amb el temps, la distancia o amb repeticions i series. El volum és el “Quant?”

·Durada: és l’element de carrega, es Mesura amb el temps total d’una sessió.

·Freqüència: Es el membre de sessions que Entrenem a la setmana. Es recomana fer 3 sessions per setmana (1h o més) o bé 30 minuts per dia.

·Densitat: És la relació entre el temps De treball i descans en una sessió

·Repetició: És un moviment desde el punt Inicial fins tornar al punt inicial.

... Continuar leyendo "Exercicis de flexibilitat" »

Salt de llargada-batuda

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,6 KB

SALT DE LLARGADA: agafen acceleració: 30-45m de distancia per la cursa, Cursas accelerada de manera progresiva fins conseguir vel. Optima. Aixecar genolls I malucs alts, 3-4 últims recolzaments més curts per preparar la batuda. Apropar-se El mà. A la fusta sense fer  nul per això Cal tenir mesurada i preparada la cursa d’accel.

Ens impulsem amb una Batuda: peu de batuda busca la fusta i s’estén la cama; cama lliure va cap al Davant rapidament flexionada pel genoll. Manternir cos vertical i utilitzem Braços per equilibrar i coordinar l’accióo de cames.

Volarem…. Durant instants Mantenim posició corporal del final de la batuda. A l’aire qualsevol mov. Te que Servir per equlibrar cos i preparar caiguda. Dif estils tots vàlids

... Continuar leyendo "Salt de llargada-batuda" »

Que es peso

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 4,4 KB

1.3 Fase de impulso: va desde que el pie inicia el impulso hasta que el metatarso pierde contacto con el suelo. Cuando el CDG del atleta ha superado la vertical del apoyo. Una vez que el CDG sobrepasa la perpendicular trazada desde su punto de apoyo, se produce una extensión por parte de las articulaciones, (cadera, rodilla, tobillo) finalizando al abandonar la punta del pie el suelo. Esta acción desplaza la masa del corredor adelante y arriba. Este es el momento más importante, cuanto mayor fuerza podamos imprimir al impulso mayor velocidad podremos alcanzar. El impulso nace desde la cadera, encadenando desde arriba hacia abajo la contracción de los isquiotibiales, el tríceps sural, los músculos plantares y los flexores de los dedos,... Continuar leyendo "Que es peso" »

Bipedismo filosofía

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 3,32 KB

9)A-La Bajada del árbol produjo un gran desafío para las diferentes Especies antecesoras y como principal consecuencia produce un Repentino aupamiento sobre las patas traseras para ver sobre los Puestos, esto hace que nuestra estructura osea cambie, por lo que el bipedismo sería consecuencia de bajar del árbol que sería la Causa, el desafió ecológico fue el paso del homínido al hombre con La bajada del árbol. 9)B- Ya visto que Le bipedismo fuera la consecuencia de bajar del árbol , esto se Produce para ver y explorar mejor el entorno ya que en el árbol se Veía todo claramente y no era necesario el bipedismo, en cambio en El suelo esto no es posible y se ve obligado a alzarse, los Individuos mejor adaptados al bipedismo son los que
... Continuar leyendo "Bipedismo filosofía" »

Capacitat que te la musculatura per estirar-se

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,84 KB

Aeròbic Activitat física que consisteix en la realització d’exercicis gimnàstics amb Suport musical. El primer en popularitzar la paraula aeròbic fou un metge Americà Kennedy H. Cooper, que en el seu llibre explica les excel·lències de L’activitat física aeròbica.Les Sessions d’aeròbic poden ser de baix impacte (no hi ha exercicis amb Fase de vol, és a dir, els dos peus enlaire) i d’alt impacte (hi ha Exercicis amb fase de vol).•Escalfament: es realitza un mini jòguing de 3 o 4 minuts sense moure’s del lloc, o bé es comença la classe amb exercicis D’estiraments i flexibilitat suaus. •Part principal: es realitzen Exercicis i coordinacions per al desenvolupament de la resistència local i/o Flexibilitat. La intensitat... Continuar leyendo "Capacitat que te la musculatura per estirar-se" »

Rotura de vasos sanguíneos

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 2,39 KB

ESGUINCES Lesión de ligamentos debido a Distensión, estiramiento excesivo, Torsión o rasgadura. Se produce una rápida inflamación, Dolor e impotencia funcional El daño va desde un Sobreestiramiento de tejido Conjuntivo a la rotura parcial o rotura Total.
LUXACIONES O DISLOCACIONES Separación de dos huesos en el lugar Donde se encuentran en la articulación. El hueso dislocado ya no está en su Posición normal. La dislocación también puede causar Daño a ligamentos y nervios.
DESGARRO MUSCULAR Lesión del tejido muscular Acompañada de hemorragia provocada Por la rotura de los vasos sanguíneos Que recorren el músculo afectado, Provocando un dolor muy intenso que Impide contraerlo. Sucede por una superelongación (exceder al músculo
... Continuar leyendo "Rotura de vasos sanguíneos" »

Que es la posició lateral de seguretat (PLS) català

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,24 KB

Val de la respiració: Has d’obrir la via aèria i explorar si no respira o si respira de manera ineficaç. Apropa la galta a dos dits de la boca de víctima i aplica l’estratègia mirarescoltar i sentir.èMira si se li mou el tòrax. èEscolta si hi ha sorolls respiratoris. èSent en la teva galta el corrent de sortida de l’aire. L’av urgent: té com a objectiu conèixer amb més detall les lesions que pateixen la víctima i el seu estat, per tal de decidir l’ajut que necessita. Av de la situació: Dues fases: èEs demanarà a les víctimes que s’aixequin i caminin. Així, totes les persones que puguin fer-ho es dirigiran cap a l’àrea de seguretat, on es reuniran les que estan menys afectades. èDesprés, s’haurà
... Continuar leyendo "Que es la posició lateral de seguretat (PLS) català" »