Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Primaria

Ordenar por
Materia
Nivel

El lóbulo frontal: el director ejecutivo del cerebro

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 155,99 KB

http://escuelaconcerebro.wordpress.com/category/neurodidactica/page/2/

El lóbulo frontal: el director ejecutivo del cerebro

Introducción

El lóbulo frontal es uno de los cuatro lóbulos de la corteza cerebral y constituye una región grande que está situada en la parte delantera del cerebro, justo detrás de la frente (ver figura 1). Es el responsable de procesos cognitivos complejos, las llamadas funciones ejecutivas. Estas funciones son operaciones mentales dirigidas hacia un fin que permiten el control conductual, es decir, posibilitan que podamos elegir, planificar y tomar decisiones voluntarias y conscientes. Según Elkhonon Goldberg, el lóbulo frontal es al cerebro lo que un director

... Continuar leyendo "El lóbulo frontal: el director ejecutivo del cerebro" »

Metrica vicent andres estelles

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,55 KB

EXPLICA LES APORTACIONS DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS AL GÉNERE POÉTIC.
L'obra poètica d'Andrés Estellés no és fàcil d'encasellar perquè és prolífica i original.
És un poeta de descripcions detallistes. En plena postguerra manté una actitud de cronista apassionat, i fa un inventari dels personatges i dels esdeveniments que constitueixen el seu mon de cada dia.
Fidel a les seues arrels, forjà el seu llenguatge literari sobre la llengua poètica dels clàssics valencians del Segle XV, la llengua de les obres contemporànies de la literatura catalana i la llengua col·loquial que aprengué durant la infantesa.
Va sentir atractiu la mort i també l'amor.
Vicent Andrés Estellés és una veu valenciana personalíssima en el conjunt de la literatura
... Continuar leyendo "Metrica vicent andres estelles" »

Reflex de quim monzo en la societat contemporanea

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,79 KB

Explica en quina mesura la narrativa curta de Quim Monzó reflecteix la societat contemporanea i amb quins recursos literaris ho fa.

Quim monzó (Barcelona 1952) es autor d’uns cuants llibres de contes, en els quals no ha usat mai aquella llengua ortopédica que va convertir bona part de la literatura catalana en un cadáver antic. La millor referencia es la seua narrativa VUITANTA-SIS CONTES.

Utilitza un llenguatge viu i actual, accesible a la gent, llenguatge popular. La seua prosa captiva perquè no tendeix a l’ornament ni a la retòrica, sinò perquè cada paraula , cada frase, aconsegueix desfer-se del seu ús diari neutre, assolint d’aquesta manera la restitución del seu valor original.

Els seus contes son réflex de la societat contemporánea,... Continuar leyendo "Reflex de quim monzo en la societat contemporanea" »

Característiques bàsiques de la poesia actual

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,21 KB

DESCRIU LES CATACTERISTIQUES BASIQUES DE LA POESIA ACTUAL
Al començament de la dècada dels 70 es recuperà l'obra de J. V. Foix i es publicaren dos llibres: "Els Miralls" de Pere Gimferrer i "Poesia rasa" de Joan Brossa.
Presentà unes característiques:
-La pretensió del poeta, d'acord amb els plantejament estètics del moment, introduïa al lector dins el text o del discurs.
-Connectant amb pràctiques d'escriptura que havien conformat la història de la poesia del Segle XX, la poesia es considerà con un disturs autònom.
-La paraula poètica deixà de ser utilitzada per a narrar i passà a suggerir, a evocar, a ser imaginativa i ambigua.
-La poesia fou considerara de nou com una eina d'investigació de la subjectivitat del poeta.
-Els poetes
... Continuar leyendo "Característiques bàsiques de la poesia actual" »

Descriu els aspectes mes importants de l'obra teatral de Manuel de pedrolo

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,53 KB

descriu la renovació teatral del període que va des de la postguerra fins als anys 70.

Amb la implantació del règim franquista es va prohibir el teatre en valencíà que es va desconnectar dels corrents innovadors del teatre europeu i nord-americà.

A Valencíà, el públic demanava obres d’evasió i es programaven obres còmiques que responien al model del sainet com la revista “la cotorra del mercat” i “El tio estraperlo”.

A Catalunya, es fundà una companyia de teatre que aconseguí dur endavant una programació i uns mètodes de treball rigorosos. Programaren clàssics, editaren traduccions i posaren en escena obres d’autors com Joan Oliver, Salvador Espriu, Joan Brossa o Manuel de Pedrolo.

Joan Oliver criticava la burgesia,... Continuar leyendo "Descriu els aspectes mes importants de l'obra teatral de Manuel de pedrolo" »

La idea de l'emigrant enric valor resumen

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,17 KB

Enric Valor (Castalla 1911-2000) fou narrador, gramàtic i lexicògraf valencíà, autor de recopilacions Rondallístiques. Cap als anys 1934 i 1935 es trasllada a València, on connectà amb els grups d’intel·lectuals I començà la publicació d’algunes narracions i col·laboracions en revistes (El camí, El País Valencíà, La República de les Lletres, Jornada...). Impulsà l’adopció de l’ortografia pròpia de les Normes de Castelló (1932) en el setmanari El tio Cuc d’Alacant i dirigí la redacció de Gorg. Acabada la Guerra Civil porta a Terme una important tasca folklorista i literària de recollida i reelaboració de rondalles: Narracions de la Foia De Castalla (1952), Narracions intranscendents (1982) i Narracions perennes
... Continuar leyendo "La idea de l'emigrant enric valor resumen" »

Sin nombre

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 136,85 KB

http://es.eannu.com/brodmann.html

AREAS AUDITIVAS
Areas del córtex auditiva
Escrito por Dr. Jesús García Ruiz   

   Areas del córtex encargadas de hacer consciente la audición, así como de relacionar esta información con otras áreas de asociación perceptiva con el fin de conseguir la interpretación de los sonidos con objetos, palabras, personas, vivencias, etc. Estas áreas se localizan en el lóbulo temporal por debajo de la cisura de Silvio, a la altura de la denominada circunvolución de Heschl. Son las áreas 22, 41 y 42 de Brodmann.

   Sinónimos: córtex auditivo.

   <>F): Aire auditive; cortex auditif:  est la partie du cerveau qui analyse les informations auditives, c'est-à-dire les informations extraites des sons

... Continuar leyendo "Sin nombre" »

Mi amor gracias por este maravilloso mes que he pasado junto a ti y quiero que se multiplique en muchos meses mas

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 10,69 KB

ethel Sowah  ([email protected]com)
24:23
clear.Gif
Para: Rodolfo Almirón Tapia
Imagen de ethel Sowah
De:ethel Sowah ([email protected]gmail.ComEste Remitente está en tu Lista de Contactos .
Enviado:miércoles, 10 de Abril de 2013 12:23:43 pm
Para:Rodolfo Almirón Tapia ([email protected])
hola querida ... ¿cómo estás hoy? Espero que está haciendo muy bien y también estoy haciendo muy bien mi amor .... Estoy realmente le falta mucho y espero que el área de pensamiento sobre mí y cómo todavía resolver el problema para mí estar junto a ti mi amor .... Querida .. Ya que vengo de la corte mi nueva policía estaba en la fiesta durante dos días y ella llegó hoy y tengo que recibir a su teléfono para que le envíe este correo electrónico para que sepas lo
... Continuar leyendo "Mi amor gracias por este maravilloso mes que he pasado junto a ti y quiero que se multiplique en muchos meses mas" »

Resum per capítols la plaça del diamant

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,12 KB

quan va néixer i on? 10/10/1908 en una torre del barri de Sant Gervasi quins esdeveniments va trencar la seva trajectoria literària? La guerra del 1936. Què haurà de fer obligatoriament? Va haber d'exiliar-se a França. Quan i on va reprendre l'activitat literària? A Ginebra l'any 1954. Quina és la primera novel·la que considera amb qualitat adequada ? Aloma. Amb quina novel·la assoleix la maduresa? Amb la plaça del diamant (1962). Quan torna a Catalunya? 1978. Per què creus que era el moment adequat? Perquè és va acabar la dictadura franquista.

Poesia dels anys seixanta

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 17,45 KB

La narrativa dels anys 70 la protagonitzen escriptors nascuts entre 1940 i 1950, que comencen a publicar en els últims anys de la dictadura.Uns segueixen la línia realista, de denúncia del franquisme i de compromís polí́tic, i se senten continuadors d’una tradició́ literària.Podem destacar Montserrat Roig(Barcelona1946-1991), Gabriel Janer Manila (Algaida, Mallorca 1940, Jaume Fuster(Barcelona 1945-1998),Baltasar Porcel (Andratx,Mallorca 1937-Barcelona 2009).Altres opten per la renovació́, la ruptura i l’experimentació́, amb tècniques d’avantguarda. La nòmina inclouria des de Terenci Moix(Barcelona,1943-2003), a Biel Mesquida(Castelló́ de la Plana, 1947) a Oriol Pi de Cabanyes(Vilanova i la Geltrú́,... Continuar leyendo "Poesia dels anys seixanta" »