Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Secundaria

Ordenar por
Materia
Nivel

La plaça del diamant resum per capítols

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 911 bytes

Mercè Rodoreda (Barcelona 1909-Girona 1983), és la narradora més important de la literatura catalana contemporania.Va començar la seva activitat literaria col·laborant en diaris i revistes.El 1938 publica Aloma la novel·La en que ja apareixien alguns dels trets que van caracteritzar la seva obra.Al final de la guerra cicil es va exiliar a França i despres a Suissa.El 1962 es va publicar La plaça del Diamant, la seva novel·la mes famosa. / L'oba de Mercé rodoreda gira a l'entorn d'uns eixos temàtics que configuren el seu món narratiu:la introspeccio d'uns personatges femenins , la frustració de les relaciosn amoroses entre home i dona,la soledat, la incomunicacio i el pas del temps destructor, que nomes el record i la mitificacio

... Continuar leyendo "La plaça del diamant resum per capítols" »

Comentari de text assaig

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,74 KB

L'assaig.  Definició, característiques i estructura. L'assaig és un gènere literari en què l'autor expressa les seues idees sobre un tema d'interés general, amb una extensió breu i adreçant-se a un públic no molt especialitzat. També es coneix com a literatura d'idees. És un gènere literari dels més populars i conreats en l'actualitat. Es caracteritza pels trets següents: · És una prosa d'idees. Hi predomina la seqüencia o estructura textual argumentativa, encara que s'hi poden incloure seqüencies descriptives i narratives. · Tracta de temes molt diversos. De fet, l'assaig suposa un treball d'aprofundiment sobre qualsevol assumpte d'interés. · Habitualment presenta la forma de textos breus o, si són extensos, fragmentables.
... Continuar leyendo "Comentari de text assaig" »

Diferencies dels poemes de salvador espriu i pere quart

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,84 KB

Salvador Espriu (1913-1985)escriptor del Realisme social va fer narrativa, teatre i poesia(li va donar fama internancional). La seua obra te referencies mitològiques. Les obres mes importants: Cementiri de Sinera i La pell de brau.

Miquel Martí i Pol (1929-2003) La seua obra esta marcada per la seua biografia: lligam amb la terra nadiua on sempre viqué, l'esclerosi múltiple que patia i el seu compromís amb la classe obrera. Els poemes: Realisme social, foma de vida i les preocupacions dels treballadors; per la seua malaltia també parla de la mort i de la solitud, pero també de l'erotisme i la reflecció cívica. Escriu com l'us de la parla quotidiana, per l'introducció de mots de registre col.Loquial, fins vulgar i per la abiundancia... Continuar leyendo "Diferencies dels poemes de salvador espriu i pere quart" »

Parts text teatral

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,5 KB

el diàleg es la base del text teatral, que les l'autor crea a partir de les intervencions que s'atribuiexen als personatges i que s'organitza en escenes i actes.

- els actes. Son les diferents parts en què es pot organitzar una obra, les escenes son les unitats relacioades amb les antrades i sortides d'algun persontage.

el diàleg i el monòleg.

en el diàleg es produeix l'alternança en les intervecions dels personatges com si es tractés d'una conversa.

el monòleg la intervenció d'un sol persontge.

els personatges

l'autor teatrak imagina i crea els personatges amb un conjunt de comportaments gestuals i verbals.

estructura text teatral

introducció: planteja el conflicte,nus:desenvolupa l'acció,descenllaç: se soluciona el conflicte

-les paraules... Continuar leyendo "Parts text teatral" »

La pèrdua de la guerra comportà l'extinció absoluta de les institucions republicanes

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,57 KB

Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l'època.

La pèrdua de la guerra comportà l'extinció de les institucions republicanes i l'eliminació de tots els organismes culturals. La misèria intel·lectual de la postguerra va ser catastròfica. La cultura catalana va sofrir un procés d'espanyolització castellanitzant.
Molts escriptors van sofrir fins a penes de presó. La dictadura del general Franco tallà l'activitat dels escriptors que havien començat abans de la Guerra Civil i, d'altra banda, els que començaren a escriure a partir de 1939 es van trobar amb un panorama desconsolador, sense referències.
Els primers vint anys de postguerra,
... Continuar leyendo "La pèrdua de la guerra comportà l'extinció absoluta de les institucions republicanes" »

Enric valor característiques obra literaria

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,58 KB

Explica les característiques més importants de l'obra literària d'Enric Valor.

 La producció literària d'Enric Valor consta de dues grans aportacions: les rondalles valencianes i cinc novel·les i alguns relats breus.

Valor usa la tècnica del narrador omniscient i subjectiu. Usa un model de llengua literària molt equilibrada amb peculiaritats valencianes.

La novel·lística presenta les mateixes característiques estilístiques i lingüístiques que les rondalles, però és on més clarament aboca les seues experiències biogràfiques i els seus coneixements de la terra. En es seues novel·les pretén fer la crònica del període històric que va viure, plasmant-hi totes les seues observacions sobre el paisatge i la geografia, la fauna.

... Continuar leyendo "Enric valor característiques obra literaria" »

Ejemplo de versos octosílabos

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 1,57 KB

una redondilla es una

combinación métrica de

cuartetos de versos octosílabos,

con rima consonante del tipo abba.

La redondilla "Hombres necios que

acusáis", trata sobre lo necio que es

el hombe y lo mal que eto le hace

a la mujer. Se muestra como el

hombre nunca esta conforme con las

actitudes de la mujer, la quiere buena

pero el la hacia mala, no dejándola ser y

atondola a sus quereres. Mediante el uso

de apostrofe, antítesis, metáfora, paralelismo

y retruécano, Sor Juana va a aconsejarle a todos

los hombres, que acepten a las mujeres

tal cual son. Ademas aclara qye el hombre es el

responsable de las conductas de las mujeres. Por

eso cocluye diciendo de que tanto la mujer

como el hombre caen en lo mismo, en los

pecados capitales y que no es solo uno... Continuar leyendo "Ejemplo de versos octosílabos" »

Text teatral catala

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,58 KB

ACOTACIONS: son les instruccions que dona l'autor del text al director per a la posada en escena de l'obra.Indiquen els moviments del actors, descriuen els espais i expressen actituds dels persontages.Acotacions esceniques:indiquen tots els elements de la posada en escena: vestuari, objectes, musica, decoraico... Acotaicons d'accentuació: es coloquen darrere del nom del persontage al qual fan referencia o be en l'interior del seu dialeg. Estructura del text teatral: es divideixen en actes i escenes. Actes: sonles parts en que es divideix una obra de teatre. Entre actes sol haber-hi l'entreacte, que es una pausa on es de'xa caure el telo i canvien de vestuari y decorat. Escenes: son les partes en que es divideix un acte i es presenten sense
... Continuar leyendo "Text teatral catala" »

Polifonia enunciativa

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,39 KB

RECURSOS LINGÜISTICS I Estilístics: SUbjectivitat i presenta de l'emissor en el text. En la presencia majoritariament de la primera persona. En l'assaig, l'opinió de l'escriptor respecte del tema tractat es fa palesa mitjançant mecanismes de modalització. -Dialoguisme i presencia del receptor. El lector esta present quan l'emissor l'interroga i calcula les seues reaccions, i es manifesta a traves del nosaltres inclusiu i de la segona persona. -Us freqüent de connectors de causa de consequiencia, d'oposició i d'rdenacio. -Polifonia enunciativa i interextualitat. -Polifonia enunciativa i intertextualitat. -Recursos expressius. -La ironia: l'autor diu el contrari del que pensa. 

Joan brossa moviment literari

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,14 KB

LA LITERATURA DE LA GUERRA, L'EXILI I LA POSTGUERRA: molts catalans van ser expulsats i concentrats en comps francesos i alguns van morir en camps nazis; es van abolir l'estatut d'autonomia i la Generalitat, i molts intel·lectuals i escriptors que s'havien mantingut fidels a la república i a les institucions del país van haver d'exiliar-se. El règim franquista es proposa castellanitzar Catalunya en tots els àmbis (1939/59). LA POESIA: vas ser el gènere literari privilegiat durant l'etapa mes difícil de la postguerra: els poemes es difonien mitjançant trameses i lectures privades o bé en`publicacions períòdiques  i edicions clandestines o tolerades per censura considerat com un gènere minoritari. Els temes mes freqüents eren l'
... Continuar leyendo "Joan brossa moviment literari" »