Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Secundaria

Ordenar por
Materia
Nivel

La plaça del diamant resum per capítols

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 911 bytes

Mercè Rodoreda (Barcelona 1909-Girona 1983), és la narradora més important de la literatura catalana contemporania.Va començar la seva activitat literaria col·laborant en diaris i revistes.El 1938 publica Aloma la novel·La en que ja apareixien alguns dels trets que van caracteritzar la seva obra.Al final de la guerra cicil es va exiliar a França i despres a Suissa.El 1962 es va publicar La plaça del Diamant, la seva novel·la mes famosa. / L'oba de Mercé rodoreda gira a l'entorn d'uns eixos temàtics que configuren el seu món narratiu:la introspeccio d'uns personatges femenins , la frustració de les relaciosn amoroses entre home i dona,la soledat, la incomunicacio i el pas del temps destructor, que nomes el record i la mitificacio

... Continuar leyendo "La plaça del diamant resum per capítols" »

Parts text teatral

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,37 KB

El teatre com a text .El teatre és la forma literària que recull fets reals o imaginaris. Hi intervenen els elements següents: ·L'autor(és qui concep i escriu el text) ·L'actor(és qui representa a l'escenari) ·El públic(són els asistents a l'espectacle) ·L'espai escènic(és l'indret preparat per a representa-hi el text) ·El director(és qui dóna forma a l'idea) ·L'escenografia(és tot allò que serveix per a adeqar un espai i convertir-lo en apte). El text teatral, escrit en prosa o en vers, és només una part de la representació, n'és el punt de partida. El diàleg directe és la forma més habitual i característica de comunicació en el teatre. En molts casos, el diàleg es trenca per la llarga intervenció d'un personatge,
... Continuar leyendo "Parts text teatral" »

Comentari de text assaig

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,74 KB

L'assaig.  Definició, característiques i estructura. L'assaig és un gènere literari en què l'autor expressa les seues idees sobre un tema d'interés general, amb una extensió breu i adreçant-se a un públic no molt especialitzat. També es coneix com a literatura d'idees. És un gènere literari dels més populars i conreats en l'actualitat. Es caracteritza pels trets següents: · És una prosa d'idees. Hi predomina la seqüencia o estructura textual argumentativa, encara que s'hi poden incloure seqüencies descriptives i narratives. · Tracta de temes molt diversos. De fet, l'assaig suposa un treball d'aprofundiment sobre qualsevol assumpte d'interés. · Habitualment presenta la forma de textos breus o, si són extensos, fragmentables.
... Continuar leyendo "Comentari de text assaig" »

Examen la renaixença

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,01 KB

LA RENAIXENÇA: fou un moviment ideologic i cultural que tingué per objectiu el redreçament de la literatura i de la cultura catalanes i la recuperació de la nosta llengua. S'estengué en terres valencianes fins ben entrar el Segle XX. Els renaixentistes valencians representaben a la burguesia agrària que buscaven el nacionalisme i la preocupació per la normativització de la llengua. JOCS FLORALS: Eren uns certàmens literaris anuals de l'edad mitjana q es van recuperar a la Renaixença, els temes que s'hi tractaven eren la pàtria, la fe i l'amor.

Descarregar obres de teatre en català

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,06 KB

TEATRE S.XX: Dominat per diverses tendències: 1EXISTENCIALISME: Apareix a França i té com a principal representant a JP.Sarte. L’existencialisme es planteja quin sentit té l’existència humana i arriba a la conclusió què no té cap sentit. 2TEATRE NORD América: Arthur miler i Tennessee Williams, aquest teatre presenta una visió pessimista de la realitat i una personatges inadaptats i perdedors. 3TEATRE DE L’ABSURD: E.Ionesco i Samuel Beckett, consideren que l’esser humà no és mou per principis racionals, sovint es absurd i irracional, donen importància a l’escenografia i al muntatge escènic. 4TEATRE ÈPIC: B:Brecht, fan un teatre social, de denuncia de les injustícies, que va ser molt influent a partir dels anys 60. J.
... Continuar leyendo "Descarregar obres de teatre en català" »

Crim de germania

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,84 KB

Realisme POÈTIC

Vicent, Llibre de meravelles

Miquel, La fàbrica

MONS Mítics

Baltasar, Cavalls cap a la fosca

Jesús, La galeria de les estàtues

María, Mel i metzines

NOVEL·LA SOCIAL

Montserrat, El temps de les cireres

MaÀngels, El violí d'Auschwitz

MaMercè, Els arbres vençuts

Narració CURTA

Quim, Uf, va dir ell

Sergi, Si menges una llimona sense fer ganyotes

POESIA EXPERIÈNCIA

Gabriel, Les dones i els dies

Narcís, Enigma

MaMercè, Bruixa de dol

NOVEL·LA HISTÒRICA

Jaume, La teranyina

Carme, Dins el darrer blau

Josep, Crim de germania

NOVEL·LA NEGRA

Jaume, Tarda, sessió contínua

Ferran, No emprenyeu el comissari

Andreu, Tots els detectius es diuen Flanagan

DRAMATURGS

Jordi, El retaule del flautista

JosepMaBenet, Revolta de bruixes

Ausia march poemes

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,43 KB

Ausias March (Gandia,1397-1459)COM A CABALLER.Fill del poeta P.March i de Lionor Ripoll.El seu pare es va morir al 1413 i ser propietari de una finca de Gandia.Sis anys mes tard quan va ser armat cavaller,va ser cridat pel Rei Alfons el Magnanim per anar a l´expedició a Sadenya i a Corsega. A l´any 1437 March es va casar amb Isabel  Martorell,qui va morir al 1439. March es va tornar a casar al 1443 amb Joana Escorna.No va tenir desendencia en cap de les dos dones,pero en el testament anomena mínim 5 fills que va tenir fora de la relació.Ausias va morir al 1459.COM A POETA.Com a poeta es el mes importan de la literatura C. Medieval.Va trencar amb la tradició trobadoresca catalana.March en els seus poemes parla sobre ell mateix.En primer... Continuar leyendo "Ausia march poemes" »

Diferencies dels poemes de salvador espriu i pere quart

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,84 KB

Salvador Espriu (1913-1985)escriptor del Realisme social va fer narrativa, teatre i poesia(li va donar fama internancional). La seua obra te referencies mitològiques. Les obres mes importants: Cementiri de Sinera i La pell de brau.

Miquel Martí i Pol (1929-2003) La seua obra esta marcada per la seua biografia: lligam amb la terra nadiua on sempre viqué, l'esclerosi múltiple que patia i el seu compromís amb la classe obrera. Els poemes: Realisme social, foma de vida i les preocupacions dels treballadors; per la seua malaltia també parla de la mort i de la solitud, pero també de l'erotisme i la reflecció cívica. Escriu com l'us de la parla quotidiana, per l'introducció de mots de registre col.Loquial, fins vulgar i per la abiundancia... Continuar leyendo "Diferencies dels poemes de salvador espriu i pere quart" »

Parts text teatral

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,5 KB

el diàleg es la base del text teatral, que les l'autor crea a partir de les intervencions que s'atribuiexen als personatges i que s'organitza en escenes i actes.

- els actes. Son les diferents parts en què es pot organitzar una obra, les escenes son les unitats relacioades amb les antrades i sortides d'algun persontage.

el diàleg i el monòleg.

en el diàleg es produeix l'alternança en les intervecions dels personatges com si es tractés d'una conversa.

el monòleg la intervenció d'un sol persontge.

els personatges

l'autor teatrak imagina i crea els personatges amb un conjunt de comportaments gestuals i verbals.

estructura text teatral

introducció: planteja el conflicte,nus:desenvolupa l'acció,descenllaç: se soluciona el conflicte

-les paraules... Continuar leyendo "Parts text teatral" »

La pèrdua de la guerra comportà l'extinció absoluta de les institucions republicanes

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,57 KB

Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l'època.

La pèrdua de la guerra comportà l'extinció de les institucions republicanes i l'eliminació de tots els organismes culturals. La misèria intel·lectual de la postguerra va ser catastròfica. La cultura catalana va sofrir un procés d'espanyolització castellanitzant.
Molts escriptors van sofrir fins a penes de presó. La dictadura del general Franco tallà l'activitat dels escriptors que havien començat abans de la Guerra Civil i, d'altra banda, els que començaren a escriure a partir de 1939 es van trobar amb un panorama desconsolador, sense referències.
Els primers vint anys de postguerra,
... Continuar leyendo "La pèrdua de la guerra comportà l'extinció absoluta de les institucions republicanes" »