Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Psicología y Sociología de Oposición

Ordenar por
Materia
Nivel

Biología capacidad de aprendizaje en el ser humano

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en español con un tamaño de 2,44 KB

4)Los animales y los  ordenadores ¿hablan?: Para los filósofos griegos el ser humano es el animal que habla , pero no que habla de cualquier modo , sino razonando:el ser humano posee un uso razonable del lenguaje.-Desde entonces el lenguaje se a considerado como una capacidad especifica de los seres humanos.En nuestros días , esta tesis se ha puesto en duda desdo dos frentes:--Desde la etología comparada que equipara el lenguaje aprendido y utilizado por ciertos primates a la campetencia comunicativa de un niño de dos años.--Desde la "inteligencia artificial " que hace de los mecanismos operatorios de las computadoras modelos para comprender el comportamiento del pensamiento humano.----Sobre si los animales y los robots comparten con
... Continuar leyendo "Biología capacidad de aprendizaje en el ser humano" »

Determinisme cosmològic

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,46 KB

·LLIBERTAT 2 sobre el tema de si L'esser huma es o no lliure hi ha posicionaments.

El determinisme- l'esser huma no es realment lliure , esta determinatt. BARUCH SPINOZA diu que els homes sequivoquen al creure que son lliures. La Raó Ensenya que els homes creuen ser lliures tan sols a causa de que son conscients De les seves accions pero ignorants de les seves causes que fan ferles.

DETERMINISMES EXTERNS- físic, social, educatiu. Marx diu que la conducta Humanaees el conjunt d relacions socials. Skinner diu que la conducta humana es Un operant mes, es a dir que el modelem socialment, ens adaptem

DETERMINISMES INTERNS- Psicologic, biologic, serien els genetics. INDETERMINISME- l'esser huma Esradicalmen lliure. Lindeterminisme afirma que la... Continuar leyendo "Determinisme cosmològic" »

ddddddddddddvvvvv

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en vasco con un tamaño de 1,33 KB

1. Badaezpadakoen eraginpean hazitakoa izan da, eta horrek arrastoa utzi du idazlearengan.
 1.1: Amak gordetako badaezpadakoez beteta joan dira urtero oporretara.
 2.2: Aitak aparailuen piezak gordetzen zituen, badaezpada.
2. Beharrak bultzatuta egin ziren badaezpadakoen zale.
 2.1: Gurasoek bazekiten zer zen behar zenean ez izatea, falta izatea.
 2.2: Seme-alabek falta ez izateko, haiek beti gorde, badaezpada.
3. Bizitzan zehar ez zaie inoiz falta izan; izan re, behar zutena baino askoz ere gehiago izan dute
 3.1: Badaezpadakorik gabe bizi dira
 3.2: Behar denean erosten dutenez, ez dute badaezpadakorik pilatzen.
4. Idazleak, aldiz, oporretan idazteko behar duen guztia eramaten du, bazpare.

Planificació

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,32 KB

Intervenció EDUCATIVA: dins del sistema educatiu que consisteix en l’educació formal.  INT. SOCIOEDUCATIVA: atén les necessitats Socials. INT. SOCIOEDUCATIVA ASSISTENCIAL: aten a nens en situació d risc social, conflicte o desavantatge social.  NIVELLS EN LA Planificació SOCIOEDUCATIVA: *PLA: Defineix les grans línies d’actuació. Es el nivell més alt d’organització, el Març de referència. *PROGRAMA: concreta Els objectius del pla en una realitat determinada i per un temps precís. *PROJECTE: Concreta les intencions del programa. *ACTIVITATS.  Planificació ESTRATÈGICA: es determinen les Necessitats i es dissenyen les estratègies per fer efectiva la resolució. 1r Nivell: el composen la missió i la visió, i els valors.... Continuar leyendo "Planificació" »

Especificidad del ser humano

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en español con un tamaño de 1,41 KB

DIFERENCIAS antepasados animales.Ser humano 23 pares de cromosomas y monos 24,poscicion bípeda y erguida posibilitada por las transformaciones en caderas y pies,mayor capacidad de observación,libero manos así pudieron fabricar y usar instrumentos,desarrollo del pulgar oponible,no función aprehemsora de la boca,menor tamaño de labios dientes y mandíbula,cerebro X3,el encéfalo mayor permite retener y asociar percepciones,desarrollar la técnica la cultura y la sociedad,desarrollo del lenguaje:capacidad simbólica.
LENGUAJE ANIMAL:innato no se adquiere no se aprende,no articulado no se compone de elementos significativos ni no significativos,concreto no emplea conceptos abstractos.LENGUAJE HUMANO:adquirido mediante aprendizaje,articulado
... Continuar leyendo "Especificidad del ser humano" »

Ensenyament reciproc

Enviado por Pedro Ferrandiz y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,63 KB

AVALUACIÒ

Aquest component ha de donar resposta a les preguntes què, quan i com avaluar, per tal de valorar els resultats obtinguts per l'alumnat en el procés avaluador.

Què avaluar?

  • Es una estratègia intrínseca del procés d'ensenyament-aprenentatge
  • La avaluació ho podem considerar com una eina per aprendre a aprendre

  • s'ha de calificar a l'alumne pero avalua es mol mes que calificar.

    • Els continguts de l'avaluació,  seran el reflex de cada un dels objectius didàctics

Quan avaluar?

  • Avaluació inicial: coneixer grau competencia amb els objectius,
  • Avaluació formativa coneixer el proces d'aprenentatge que segueix l'alumne i poguer revisar metodologia didactica.

Els moments per a l'avaluació es corresponen amb les seves fases: avaluació inicial,... Continuar leyendo "Ensenyament reciproc" »

Fills adults a casa

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,34 KB

La família és la unitat social bàsica Des de la qual els individus s'integren dins d´altres estructures socials. La família és, per a la majoria de les persones, el primer context de desenvolupament On el nin iniciarà la seva construcció com a persona i on establirà les Primeres relacions amb els altres i amb el món que l'envolta. La qualitat de Les relacions interpersonals que visqui dins aquest context deixaran una Empremta significativa en el seu ésser individual i social. El concepte Tradicional de família fa referència a un agrupament nuclear format per un home I una dona units en matrimoni, més els fills tinguts en comú (fills biològics), És cert que observem més diversitat d´estructures familiars però també sembla

... Continuar leyendo "Fills adults a casa" »