Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Bachillerato

Ordenar por
Materia
Nivel

Conclusión del psicoanálisis de freud

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 1,34 KB

Método de cura (Psicoanálisis)La cura en psicoanálisis, se trata de que el sujeto deje de sufrir ante una situación que disguste al individuo, pero el problema de la cura es el acceso a lo inconsciente, claro pero si no somos conscientes de lo inconsciente, se tendrá que investigar. Freud junto con su profesor, tratarán de llegar a lo inconsciente mediante hipnosis.Tratando de llegar a estos recuerdos que no se recuerdan, bien si no se es consciente sino también si el recuerdo es reprimido.Sigmund Freud, descarta rápidamente la hipnosis, porque muchos ofrecen resistencia a ser hipnotizados y aún así mediante hipnosis hay a determinados recuerdos que no se puede acceder, y aunque pudiéramos acceder a ellos, se daría cuenta de esos... Continuar leyendo "Conclusión del psicoanálisis de freud" »

Paraula viva Joan maragall

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,14 KB

El Modernisme
Bohèmia: estil de vida dels artistes desplaçats del sistema
 • Actitud regeneracionista de la societat
 • Renovació social a partir del desvetllament ideològic
 • Vitalistes
 • Mantenir al marge el progrés social
 • Decadentistes
 • Burgesia benestant i tenen resolt el problema econòmic
Joan Maragall
 • Estudià la carrera de dret
 • la seva passió l'àmbit del periodisme
 • Va ser president del Ateneu Barcelonès i redactor de l'Avens
 • Gran prestigi com a intel·lectual entre la burgesia, els artistes i escriptors de la seva generació i de la següent
 • Es va adequar a les normes socials i morals de la burgesia conservadora i catòlica

Joan francesc mira ha tractat els seus assajos amb una frescor singular

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,14 KB

T16 Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho.


Joan Francesc Mira ha tractat els seus assajos amb una frescor singular. L'article d'opinió és un assaig en miniatura, metafòricament. Mira ha apres de Fuster els recursos essencials del genere. Suggereix i argumenta amb gracia, maneja molt be la ironia i és un veritable mestre de l'adjectiu.

Els coneixements antropològics de l'autor li resulten molt útils per a analitzar qüestions fonamentals allà on altres sols veurien aspectes superficials. Quan observa un poble, un territori o un costum, ell veu tot el que passa al país. Si observa coses que no tenen comparació amb els costums locals ho veu com a enveja, sorpresa, ironia... Continuar leyendo "Joan francesc mira ha tractat els seus assajos amb una frescor singular" »

Descriu les característiques bàsiques de l'escriptura teatral actual

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,33 KB

T13 Descriu les característiques bàsiques de l'escriptura teatral actual.


A començament dels 70 aparegueren nombrosos grups de teatre independents. Solien crear els muntatges de forma col·lectiva, distanciant-se de la peça teatral plantejada segons les estructures formals pròpies de la tradició occidental.

Havia canviat el concepte de text dramàtic i ja no era l'escriptor qui elaborava aïlladament un text literari que després s'escenificava, el conjunt del grup s'involucrava en la creació de l'espectacle i en el proces de producció.

Els autors s'han implicat més en el procés d'elaboració dels muntatges, ha comportat una transformació de l'escriptura teatral, també s'han posat en qüestió procediments abans inqüestionables com... Continuar leyendo "Descriu les característiques bàsiques de l'escriptura teatral actual" »

366 versicles Ramón llull

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,31 KB

L’ideal de vida de Ramon Llull

Ramon Llull tenia un ideal de vida que constava de dos objectius:

1.La creació del Art, un sistema filosòfic molt personal que havia de servir per demostrar les grans veritats de la fe cristiana, és a dir, l’existència de Deu , la creació a partir del no-res) com l’estructura i el funcionament ideals de la societat i del món.

2.L’expansió del cristianisme i la formació moral de la població per mitjà de la prèdica directa en places i carrers i de l’elaboració d’obres literàries en una llengua comprensible.

Altres obres de Ramon Llull que no siguin narratives

Obres poètiques.

Llull destaca per ser el creador de la prosa poètica en català. La prosa poètica mes destacada és la que trobem en... Continuar leyendo "366 versicles Ramón llull" »

Literatura i discurs de veus

Enviado por Carlos y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 27,55 KB

Mecanoscrit del segon origen Manuel de Pedrolo (Registre)

En referència al registre, cal dir que es tracta d'un registre d'una formalitat alta, culte, com és propi dels
tex
tos literaris. respon a aquest caràcter culte tant la tria de vocabulari ("puix", "a desgrat delit com la
complexitat de la sintaxi o l'abundància de recursos expressius i retòrics. Entre aquests últims destaca la
isotopia creada pel vocabula
ri lligat a la idea de la mort i la destrucció, les comparacions retòriques ("quasi
p
lanejant"), paral-lelismes i repeticions ("durant dies i dies, mesos ¡ mesos"), enumeracions, i especialment la
figura de l'asíndeton, present a! llarg de tot el text, que sempre té l'efecte d'alentir, emmarcar l'acció i
subratllar-ne la intensitat

... Continuar leyendo "Literatura i discurs de veus" »

Pedrolo teatre temes

Enviado por elpatoisma y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,5 KB

Manuel de Pedrolo ha estat un dels escriptors més llegits de la postguerra i ens ha llegat una obra poètica considerable. Els únics llimits entre Pedrolo i la seva obra els imposà la imaginació. Ni la més estricta censura política es va interposar en el seu projecte literari. Pedrolo ha transitat per tots els gèneres, va començar ecrivint poesia però la va abandonar i passà a la narració, una de les seues obres narratives "Diàlegs d'un fugitiu" és la clau per a accedir al seu teatre perquè es una obra totalment dialogada. Pedrolo va aconseguir diversos èxits, entre ells a la Sorbona de París, on naixqué el teatre de l'absurd.

El teatre de l'absurd pretenia transformar les convencions de la tècnica escènica per a mostrar la... Continuar leyendo "Pedrolo teatre temes" »

Vida estelles

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,03 KB

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924-València, 1993) començà a escriure poesia a la postguerra, però fou conegut sobretot a partir dels anys 70. El situem en el «Grup poètic de postguerra» (1943-1960). L'obra poètica d'Andrés Estellés és prolífica, original i exuberant.. Fou un poeta apassionat que retratà admirablement la vida quotidiana. Els seus temes són l'amor, la mort, el sexe, la por, la ciutat, el camp, la dona.// Estellés fa bandera d'un sentiment cívic col·lectiu, presentant-se com a intèrpret de les reivindicacions del poble. La dignitat personal i civil és un dels seus valors més incontestables. És un poeta de descripcions detallistes. En plena postguerra, època de misèria i repressió, Estellés, que
... Continuar leyendo "Vida estelles" »

Xuleta Frederic Soler

Enviado por sergielini y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,44 KB

Frederic Soler va néixer l'any 1839 i va morir l'any 1895. Era conegut pel pseudònim de Serafí Pitarra.

És un escriptor que encapçaña la recuperació del teatre en català durant el Segle XIX, un dels àmbits que més contribueixen a consolidar la Renaixença.

Comença com a Serafí Pitarra en la tradició del sainet (peça curta, de caràcter còmic i caricaturesc, amb personatges extrets sobretot de la vida quotidiana de la menestralia).

La carrera teatral de Frederic Soler, té els seus primers èxits en els "tallers", on escenifica amb els seus amics peces "brutes" com "Don Jaume el Conquistador" o "L'engendrament de Don Jaume". (sainets còmics, amb referències continuades de tipus sexual i escatolòlic).

Entre el 1856 i el 1863, escriu... Continuar leyendo "Xuleta Frederic Soler" »

Descargar El cafe de la granota pdf

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,37 KB

14-4-1931, Lluís Companys  proclam la repú catalan./Guerra Civil Espany1936-39)acaba amb la victòria franquista vs  republicans, s’instaura una dictadura. llarga repressió  prohibeix l’ús públic de la lleng. catalana, moviment de màxima creació literària a l’exili pq es  vol salvar la llengu i les institucions. 50 la situació de millora permet conèixer la liter catalana amb el sorgiment de premis literaris. 60, amb l’obertura del règim, es reprèn la cultura catalana/ 1961 crea Omnium Cultural, que continua  promocionant  la  llengua  i cultura catalana fins ara. ESTIL:Realisme. Intenta reflectir la realitat tal i com és, Ús freqüent de monòleg  interior, de l’estil indirect i narrador omniscient. Ambienta
... Continuar leyendo "Descargar El cafe de la granota pdf" »