Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Psicología y Sociología de Formación Profesional

Ordenar por
Materia
Nivel

Raonament transductiu

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,04 KB

Diferencia entre imitació diferida i mental:
La diferida: es la imitació sense la presència d'un model. El xiquet ja ha interioritzat la imatge del model, la pot reproduir quan vol. Està docs molt relacionada amb la imatge mental
La mental: És interna. La imatge mental prové d'una imitació interioritzada ja que s'utilitza per produir evocacions simbòliqües de manera que constutueix un instrument necessari per a recordar i pensar el que es percep
Què son els preconceptes?
El preconcepte es la idea a mig camí entre allò particular i la classe generica, el xiquet entén aquesta cadira, aquesta altra i aquella altra.
Característiques del pensament preoperatori:
Centració: Tendencia del xiquet de seleccionar o tenir en compte un sol aspecte
... Continuar leyendo "Raonament transductiu" »

Mecanismes de distorsió de la realitat

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,26 KB

Definicions:

L'assertivitat: l'estil amb el que interactuem amb els altres.
Competencia social: La capacitat per a mantenir bones relacions o relacionar-se de forma adequada.
Habilitats socials: Relacionar-se amb l'entorn segons el context expressant els sentiments, les actitutds,els desigs, les opinions o drets d'aquest individu.
Components psicosocials: Són aquells aspectes relacionats amb els rols o status.
Components cognitius: Són els processos mentals.
Neurones mirall: imitar als demés per entendre sentiments.
Autoconcepte: és el que creiem sobre nosaltres mateixos a nivell físic, psicologic, intel.Lectual, social i afectiu.
Autoestima: L'avaluació que fem cadascun de nosaltres sobre el concepte que tenim de nosaltres mateixos.
... Continuar leyendo "Mecanismes de distorsió de la realitat" »

Diferencia entre habit i rutina

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,78 KB

Relació afectiva Es crea una relació intima i molt comunicativa

 - Afecte: facilita la comunicació, no S'ha de dubtar de l'afectivitat ja que debilita la confiança quan l'infant te Amb la persona adulta i les possibilitats d'aprendre.

- Autoritat: Relació Que planteja unes normes i unes exigències raonables, conegudes i acceptades Per les dues parts. Autoritat aporta seguretat i estabilitat a la relació.

Interrelació família-escola establir pautes comunes per donar Seguretat respecte a la manera d'interrelacionar amb l'entorn. Coordinació Escolta-família per a la mateixa metodologia per facilitar l'adquisició de L'hàbit: Moment, procediment i estratègies que cal aplicar.

La quotidianitat Adquisició d'hàbits dins de l'entorn

... Continuar leyendo "Diferencia entre habit i rutina" »

Pensament i llenguatge vygotsky

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,34 KB

La teoria sociocultural. Vigotskiconsidera que els processos psicològics de l'ésser humà tenen un origen social. Destaca la llei de doble formació dels processos psicològics superiors, segons la qual tot procés psicològics superiors apareix sempre dos cops en el desenvolupament de l'ésser humà:-Primer en el terreny interpsicològic, és a dir, entre persones.-Després apareix en l'esfera intrapsicològica, és a dir, en l'àmbit intern i individual.-Entre els dos, té lloc la interiorització, que és una reconstrucció interna d'una operació realitzada externament.Aquesta llei te moments diferenciats en la seva llengua i el seu ús:-D'1 a 3 anys. Inicialment, el nen o la nena parla per comunicar-se amb les persones del seu entorn
... Continuar leyendo "Pensament i llenguatge vygotsky" »

Joc funcional

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

Àmbits: Psicomotor, Cognitiu, Afectiu, Social (àmbits globals i integrals)

PSICOMOTOR: En les Primeres etapes, el nen aprèn per observació i realització de jocs De moviments. Més endavant aquest moviments involuntaris es Controlen. – Posturalitat, equilibri, lateralitat. – Finalment: Deambulació: Capacitat de desplaçarse de peu i descobrir l’entorn. COGNITIU: A partir Dels 2 anys o més, apareix el domini del llenguatge, el joc Simbòlic. -Domini del llenguatge (necessitat de comunicar-se, Augment del nombre de paraules) –Joc simbòlic (representar Objectes que no hi son). AFECTIU: El tracte afectiu que té el nen amb el seu cuidador es potencia quan comença A relacionar-se amb altres adults o iguals. -Perquè el nen explica... Continuar leyendo "Joc funcional" »

Pedagogia de l'oci

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,56 KB

El TLL i l'oci com a dret huma: benen derivats de les revindicacions obreres i dels constants abansos en polítiques i legislacions socials. Avui dia l'oci i el TLL s'han convertit en una necesitat humana que nomes pot ser satisfeta mitjançant un reconeixement com a dret social basic i irrenunciable per a la dignitat de les persones perque millora la qualitat de vida. L'oci i el TLL es un dret universal expresat en la declaració universal dels drets humans : 1948, tota persona te dret a descansar, a gaudir del TLL o una limitació raonable de la duració del treball i a vacançes periodiques pagades. La pedagogia de l'oci: han estat molts els factors socials i pedagogics que han fet que apareguin nous espais i temps per a la pedagogia, constituin-
... Continuar leyendo "Pedagogia de l'oci" »

Oroimena

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en vasco con un tamaño de 4,03 KB

 Iraupen handiko oroimenaIraupen handiko oroimena bizitza osoan zehar gureganatzen ditugun informazio guztien biltegia da. Mugagabea da edukieraren eta iraupenaren aldetik, ondorioz, oroimen-egiturarik aberatsena eta konplexuena da. Hor gordetako oroimenak betiko gordeta gelditzen dira.Iraupen laburrekoa gauzen ezaugarri fisikoetan oinarritzen da, aldiz, iraupen handikoa gauzen esanahietan oinarritzen da. Bertan hiru sistema bereiztu ditzakegu. Gertaeren oroimena, iraganeko esperientziak gogoratzen ditugu; oroimen autobiografikoa da.Oroimen semantikoa, pertsona bakoitzaren munduaren ikuspegia gordetzen da, hau da, munduari buruz bakoitzak duen ezagutza.Prozeduren oroimenaren bitartez, gauzak nolaegiten diren gogoratzen dugu, hortxe gordetzen
... Continuar leyendo "Oroimena" »

Fases de elaboración de leyes en Canadá

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en español con un tamaño de 6,22 KB

HABILIDADES SOCIALES UF1-NF1:Conjunto de conductas realizadas por un individuo en un contexto interpersonal que expresa sentimientos, actitudes, deseos, opiniones de forma adecuada, respetando estas conductas en los demás”.LISTADO DE HABILIDADES SOCIALES( Escuchar,pedir ayuda,expresar sus propios sentimientos,pedir permiso,compartir algo,defender a unaamigo, tomar la i niciativa.Comunicación VERBAL( lenguaje verbal o escrito, Proceso complejo en el que influyen aspectos culturales, familiares, experienciales, etc. Estructuras comunes en todos los lenguajes (emisorreceptor-mensaje)Los interlocutores tienen que conocer bien el lenguaje.Comunicación NO VERBAL(No interviene la palabra. Se realiza mediante elementos corporales (mirada, expresión

... Continuar leyendo "Fases de elaboración de leyes en Canadá" »

Seducción comunicación no verbal masculina. "piernas estiradas"

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en español con un tamaño de 1,42 KB

Actos no verbales tres variables el origen los usos la codificación sub arbitraria,icónica.

Tipos actos no verbales cuatro categorías los emblemas los ilustradores los reguladores los adaptadores sub sociales instrumentales de subsistencia. Factores asociados al lenguaje no verbal uno la paralingüísticaEl tono de voz el ritmo el volumen silencios el timbre/ La cinésica la expresión facial: sonrisa sencilla, superior;la mirada; la postura:posición piernas, movimientos del cuerpo; los gestos./la proxemica. Funciones de la comunicación no verbal, expresa sentimientos y emociones, orientar sobre cómo interpretar el mensaje, posibilidad de contradecir la comunicación verbal, regular la comunicación.

Barreres semàntiques

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,35 KB

1)Explica Què és el feedback o retroalimentació.

És la comunicació que va en Dues direccions, una d’anada i una altra de tornada. És a dir és assimilar les Idees que t’estan dient. El feedback és la via més fiable per saber si el missatge ha arribat al receptor tal i com es pretenia.

Podem dir llavors que el Feedback és l’element que transforma el procés informatiu en comunicatiu.

       2) implica codificar i descodificar un missatge?


Codificar és el procés en que L’emissor/a s’enfronta a la difícil tasca de convertir tot el missatge que té Al seu pensament en paraules.

A l’altre costat, el Receptor/a haurà de descodificar i interpretar aquest missatge.

    3)Quan parlem de comunicació, parlem també De barreres

... Continuar leyendo "Barreres semàntiques" »