Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Formación Profesional

Ordenar por
Materia
Nivel

Persona insimismada

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 2,69 KB

1.- Séquito:


comitiva.

2.- visir:


ministro principal de los soberanos musulmanes.

3.- alfanje:


sable corto y fino con doble filo en la punta.

4.- engalanar:


adornar.

5.- departir:


compartir.

6.- efusión:


alegría y entusiasmo.

7.- pregoneros:


persona que anuncia en voz alta fiestas o pregones municipales.

8.- sortija:


anillo para el dedo que tiene algún adorno o piedra preciosa.

9.- transida de miedo:


consumida por el miedo.

10.- pesadumbre:


pena, tristeza o lo que lo produce.

11.- imprescindible:


cosa o persona de la que no se puede carecer.

12.- cribadas:


carbones o minerales escogidos cuyos trozos miden más de 45 mm.

13.- jumento:


asno, burro.

14.- mayoral:


pastor principal de u ganado. Capataz de las cuadrillas de trabajadores del campo.

15.- desollado:

... Continuar leyendo "Persona insimismada" »

Decadencia de la literatura catalana

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,48 KB

La paraula decadencia es el mot que s'ha posat per anomnar
dels segles XVI, XVII i XVIII aixo va provocar que disminueixi l'us de la llengua catalana en el conreu de la literatura culta,aixo benificia a la literatura de la llengua castellana. Causas:historiques-el compromís de casp i la instauració de la dinastia castellana dels trastamara va provocar:-enllaços familiars de la noblesa catalana i castellana.-castellinitzacio de la noblesa catalana i la cort.-desapariciio de la cort catalana en temps de ferran el catolic.
economiques-prohibició la comerciañitzacio amb América-el comerç catala reduit al decadent i piratejat el comerç mediterrani
socials:-instauració de l'inquisició castellana-l'expulsió dels jueus.
culturals:manteniment
... Continuar leyendo "Decadencia de la literatura catalana" »

Alguns dels poetes valencians que ubiquem en el

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,67 KB

Enmig d'un ambient de desolació, caracteritzat per la postguerra, també va influir en els nostres poetes l'existencialisme parisenc. Els poetes valencians ubicats en el "Grup poètic de postguerra" es mogueren entre el simbolisme intimista i el sentiment existencialista, i escrigueren poemes que s'allunyaven de la realitat, discurs reflexiu relacionat amb el dolor, la mort.
El poeta simbolista i existencialista dels anys 50 tractava desuggerir la realitat a través de l'evocació simbòlica. Predominava la metàfora i el rigor formal. Però els joves poetes de començaments dels 60 s'adscrigueren a l'estètica realista, relacionada amb el "Realisme històric" o "Realisme socialista" on:
 El poeta deixà de sentir-se una espècie d'elegit
... Continuar leyendo "Alguns dels poetes valencians que ubiquem en el" »

Josep Carner, Els fruits sabrosos

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,87 KB

ELNOUCENTISME NOU---NOEVETAT EQUIVAL A MODERNITAT

El moviment dura a Catalunya del 1906 al 1923
06: Es publiquen els primers llib. De poesia noucent. -Els fruits sabrosos de Josep Carner i Horacues de Miq. Costa LLob.  Es comença a publicar a la veu de Catalunya el glossari d'Eugeni d'Ors (articles d'ideologia noucent.) Es celebra el primer congres de la llengua catalana i es publica la nacionalitat catalana d'Enric Prat dlr, 23...> Comença la dictadura de Primo de Riv, que vol enderr. La cult. Cat, Els noucentistes tenen el poder polític i els modernistes fracassen. Craran museus biblioteques institucions escoles i editorials. Estetica i ideologia noucentisme son uns mots claus d'ugeni d'ors Imperialisme arbitrarierisme civikitat clacissisme
... Continuar leyendo "Josep Carner, Els fruits sabrosos" »

Antzerki barregarriak

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en vasco con un tamaño de 1,64 KB

4-ANTZERKIA: XX.Mendeko beste generoak baino astiroago bilakatu. Berrikuntzak: errealismotik absurdoa, espazio eta denbora haustura, ikuslegoaren parte hartzea zein distantzia bilatzen du, eta berrikuntza eszenografikoak dakartza. Antzerki mota: tradizionala, independientea, existentziala eta soziala. 4.1 Antzerki tradizionala eta abangoardiak: absurdoa eta mundu onirikoa ordezkatu. Ikuspegi burgesa duena. Adib, B.Brechten. Alfred Jarry antzerki tradizionalari bizkarra eman zion. 4.2 Antzerki existentziala: Luigi Piranderori, arazo ekonomikoei errazteare zoramena. Umorea garrantzi handia. Ilusioa eta errealitatea nahastuta. 4.3Antzerki soziala: Bertold Brecht: teatro epikoa. Antzezlanak parabola moduan idatzita. Tragedia eta fartsa nahastu.
... Continuar leyendo "Antzerki barregarriak" »

Descargar poema nadal josep María de segarra

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,25 KB

AUTORS SIMBOLISME I AVANTGUARDES///Joan Salvat PP. (BCN-1894-1924) Autor d'extracció proletaria i de formació autodidactica es va formar amb lectures d'autors com Neitzche, Gorki... Rapidament esdevé un divulgador de la primera avantguarda, gracies a diverses revistes i manifestos on anima a la revolta i a la lluita de l'artista. Les obres de SPP son de temtica nacionalista, de poesia popular i de tematica amorosa  era cubista i futurista. Mort el 1924 a BCN.Josep Vicenç Foix (BCN 1893-1987) va introduir a Catalunya el Dadaisme i el Surrealisme el 1939 foix va abandonar els models d'avantguarda va fer textos de critica traduccions, i creació de proses narratives després el 1939 poesia mes clasica escriu sol i de dol (dubtes del poeta.... Continuar leyendo "Descargar poema nadal josep María de segarra" »

Invasió subtil i altres contes Manuel de pedrolo

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,61 KB

COMENTARI INVASIÓ SUBTIL.El fragment a comentar pertany al conte (Invasió Subtil) de Pere Calders inclòs en el recull anomenat Invasió Subtil i altres contes,una recopilació de relats escrits mentre vivia a l'exili després de la Guerra Civil espanyola/Cronològicament, pertany a la ''generació del 36''(també anomenada ''la generació perduda'') marcada pel trauma de la G.Civil, motiu pel qual la seva producció literària té el pessimise de rerefons/ Si Calders s'hagués de classificar dins d'algun corrent literari de l'època, resultaria dificultós ja que malgrat tenir una base nouentista catalana va rebre moltes influències de la narrativa mexicana i fins i tot va entrar en contacte amb manifestacions avantguardistes. No obstant
... Continuar leyendo "Invasió subtil i altres contes Manuel de pedrolo" »

Quim monzo l'illa de maians selectividad valenciano

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,45 KB

Nascut A Barcelona a l´any 1952.Les seues obres s'han traduït en més de 20 Llengües i a més ha guanyat diversos premis literaris.Cal destacar que ha Col·laborat en mitjans de comunicació(tv i ràdio)/Les seues narracions curtes destaquen els aspectes més ridículs De la vida quotidiana i destaca l'humor, la ironia i un vocabulari planer que Ho fan ser un dels autors més llegits. Obra mes destacada Uf, va dir ell/D'altra banda reflexiona sobre la societat Consumista actual, els valors, les manies i les paranoies urbanes usant l'humor Agre que es reflecteix en la seua obra illa De Maians/Respecte als seus recursos literaris,Monzó utilitza 2 registres: Un realista i líric; i un altre fantàstic i grotesc/Utilitza la ironia i el Sarcasme
... Continuar leyendo "Quim monzo l'illa de maians selectividad valenciano" »

Trobadors i joglars

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,44 KB

La poesia trobadoresca és la primera poesia lírica culta escrita en una llengua romana, l’occità.Apareix al Segle XII.
Els trobadors eren poetes cultes, de classe social alta i els Joglars eren artistes d’entreteniment, que depenien de les seves actuacions per a viure. Els trobadors vivien en un castell o una casa del camp i els joglars eren nòmades. Els trobadors creaven els poemes i els joglars els cantaven, normalment en occità.
Trobar lleu, estil poètic senzill i clar on el trobador esta enamorat;Trobar clus, estil poètic ple de paraules de gran dificultat;Trobar ric, poesia culta en la seva forma segons els verbs i la mètrica.
L’amor cortes es el principal concepte en el que es basen els trobadors, de contingut Amorós i
... Continuar leyendo "Trobadors i joglars" »

Tematica costumista de curros enriquez

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en gallego con un tamaño de 3,14 KB

POESÍA CIVICA DE CURROS

A maioría da súa obra Constiúen un alegato a favor do progeso e da liberdade. Na ideoloxía de Curros prevalece a defensa da democracia. Ante a Oposición da Igrexa ás institucións democráticas, a actitude Poética de Curros vai ter un marcado carácter laicista e anticlericalista. A igrexa mantiña unha actitude contraria a calquera tipo de reforma Que fose en contra dos seus intereses.

Curros foi un home De ideas e conviccións propias. O poeta Debe desempeñar un papel Docente, práctico e mesmo político. Concebía ó poeta como Servidor da humanidade.

Defende un tipo de Poesía centrada na denuncia Dos males da sociedade e Concibe a misión do poeta a de abrir os ollos á xente. Toda a súa Obra poética... Continuar leyendo "Tematica costumista de curros enriquez" »