Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras de Formación Profesional

Ordenar por
Materia
Nivel

Persona insimismada

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 2,69 KB

1.- Séquito:


comitiva.

2.- visir:


ministro principal de los soberanos musulmanes.

3.- alfanje:


sable corto y fino con doble filo en la punta.

4.- engalanar:


adornar.

5.- departir:


compartir.

6.- efusión:


alegría y entusiasmo.

7.- pregoneros:


persona que anuncia en voz alta fiestas o pregones municipales.

8.- sortija:


anillo para el dedo que tiene algún adorno o piedra preciosa.

9.- transida de miedo:


consumida por el miedo.

10.- pesadumbre:


pena, tristeza o lo que lo produce.

11.- imprescindible:


cosa o persona de la que no se puede carecer.

12.- cribadas:


carbones o minerales escogidos cuyos trozos miden más de 45 mm.

13.- jumento:


asno, burro.

14.- mayoral:


pastor principal de u ganado. Capataz de las cuadrillas de trabajadores del campo.

15.- desollado:

... Continuar leyendo "Persona insimismada" »

Decadencia de la literatura catalana

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,48 KB

La paraula decadencia es el mot que s'ha posat per anomnar
dels segles XVI, XVII i XVIII aixo va provocar que disminueixi l'us de la llengua catalana en el conreu de la literatura culta,aixo benificia a la literatura de la llengua castellana. Causas:historiques-el compromís de casp i la instauració de la dinastia castellana dels trastamara va provocar:-enllaços familiars de la noblesa catalana i castellana.-castellinitzacio de la noblesa catalana i la cort.-desapariciio de la cort catalana en temps de ferran el catolic.
economiques-prohibició la comerciañitzacio amb América-el comerç catala reduit al decadent i piratejat el comerç mediterrani
socials:-instauració de l'inquisició castellana-l'expulsió dels jueus.
culturals:manteniment
... Continuar leyendo "Decadencia de la literatura catalana" »

Antzerki barregarriak

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en vasco con un tamaño de 1,64 KB

4-ANTZERKIA: XX.Mendeko beste generoak baino astiroago bilakatu. Berrikuntzak: errealismotik absurdoa, espazio eta denbora haustura, ikuslegoaren parte hartzea zein distantzia bilatzen du, eta berrikuntza eszenografikoak dakartza. Antzerki mota: tradizionala, independientea, existentziala eta soziala. 4.1 Antzerki tradizionala eta abangoardiak: absurdoa eta mundu onirikoa ordezkatu. Ikuspegi burgesa duena. Adib, B.Brechten. Alfred Jarry antzerki tradizionalari bizkarra eman zion. 4.2 Antzerki existentziala: Luigi Piranderori, arazo ekonomikoei errazteare zoramena. Umorea garrantzi handia. Ilusioa eta errealitatea nahastuta. 4.3Antzerki soziala: Bertold Brecht: teatro epikoa. Antzezlanak parabola moduan idatzita. Tragedia eta fartsa nahastu.
... Continuar leyendo "Antzerki barregarriak" »

Invasió subtil i altres contes Manuel de pedrolo

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,61 KB

COMENTARI INVASIÓ SUBTIL.El fragment a comentar pertany al conte (Invasió Subtil) de Pere Calders inclòs en el recull anomenat Invasió Subtil i altres contes,una recopilació de relats escrits mentre vivia a l'exili després de la Guerra Civil espanyola/Cronològicament, pertany a la ''generació del 36''(també anomenada ''la generació perduda'') marcada pel trauma de la G.Civil, motiu pel qual la seva producció literària té el pessimise de rerefons/ Si Calders s'hagués de classificar dins d'algun corrent literari de l'època, resultaria dificultós ja que malgrat tenir una base nouentista catalana va rebre moltes influències de la narrativa mexicana i fins i tot va entrar en contacte amb manifestacions avantguardistes. No obstant
... Continuar leyendo "Invasió subtil i altres contes Manuel de pedrolo" »

Quim monzo l'illa de maians selectividad valenciano

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,45 KB

Nascut A Barcelona a l´any 1952.Les seues obres s'han traduït en més de 20 Llengües i a més ha guanyat diversos premis literaris.Cal destacar que ha Col·laborat en mitjans de comunicació(tv i ràdio)/Les seues narracions curtes destaquen els aspectes més ridículs De la vida quotidiana i destaca l'humor, la ironia i un vocabulari planer que Ho fan ser un dels autors més llegits. Obra mes destacada Uf, va dir ell/D'altra banda reflexiona sobre la societat Consumista actual, els valors, les manies i les paranoies urbanes usant l'humor Agre que es reflecteix en la seua obra illa De Maians/Respecte als seus recursos literaris,Monzó utilitza 2 registres: Un realista i líric; i un altre fantàstic i grotesc/Utilitza la ironia i el Sarcasme
... Continuar leyendo "Quim monzo l'illa de maians selectividad valenciano" »

Trobadors i joglars

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,44 KB

La poesia trobadoresca és la primera poesia lírica culta escrita en una llengua romana, l’occità.Apareix al Segle XII.
Els trobadors eren poetes cultes, de classe social alta i els Joglars eren artistes d’entreteniment, que depenien de les seves actuacions per a viure. Els trobadors vivien en un castell o una casa del camp i els joglars eren nòmades. Els trobadors creaven els poemes i els joglars els cantaven, normalment en occità.
Trobar lleu, estil poètic senzill i clar on el trobador esta enamorat;Trobar clus, estil poètic ple de paraules de gran dificultat;Trobar ric, poesia culta en la seva forma segons els verbs i la mètrica.
L’amor cortes es el principal concepte en el que es basen els trobadors, de contingut Amorós i
... Continuar leyendo "Trobadors i joglars" »

Tematica costumista de curros enriquez

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en gallego con un tamaño de 3,14 KB

POESÍA CIVICA DE CURROS

A maioría da súa obra Constiúen un alegato a favor do progeso e da liberdade. Na ideoloxía de Curros prevalece a defensa da democracia. Ante a Oposición da Igrexa ás institucións democráticas, a actitude Poética de Curros vai ter un marcado carácter laicista e anticlericalista. A igrexa mantiña unha actitude contraria a calquera tipo de reforma Que fose en contra dos seus intereses.

Curros foi un home De ideas e conviccións propias. O poeta Debe desempeñar un papel Docente, práctico e mesmo político. Concebía ó poeta como Servidor da humanidade.

Defende un tipo de Poesía centrada na denuncia Dos males da sociedade e Concibe a misión do poeta a de abrir os ollos á xente. Toda a súa Obra poética... Continuar leyendo "Tematica costumista de curros enriquez" »

Músculos flexores de muñeca

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 1,32 KB

ley cefalocaudal: evolución del desarollo motor va desde la parte superior del cuerpo hasta la inferior.(los niños controlan antes los movimientos d la cabeza k de los pies)

ley proximodistal: la ev. Del desarrollo motor se produce de la parte mas próxima al eje central del cuerpo a la mas alejada.(ej. Controlan antes el mov. De los brazos q el de las manos y el de las manos antes kdedos.)
Ley de flexores y extensores: primero se dominan los músculos flexores y después los extensores. Capacidad de coger un objeto y soltar.
Ley del dominio del control masivo sobre el control especifico: primero se produce el dominio de los músculos grandes y progresivamente se va mejorando el control de los precisos con los músculos pequeños. X esto aparece
... Continuar leyendo "Músculos flexores de muñeca" »

Poemes catalanistes

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,27 KB

-Cervantes Va dedicar  la 1ª part del Quixot al Mecenes Duc de Béjar, que era qui li ajudava amb les despeses de realització, Edició i publicació
-Comença Amb un pròleg amb uns poemes còmics compostos en lloança de l'obra pel propi Autor, qui ho justifica dient que no va trobar a ningú que volgués lloar una Obra tan extravagant com aquesta, com sabem per una carta de Lope de Vega (falsa Modèstia)
-Cervantes Es cita a ell mateix i cita les seves obres i les critica tan positiva com Negativament
-L’objectiu Principal de Cervantes amb la primera part és la de criticar a les novel·les de Cavalleries, i té tanta rellevància que després del Quixot ja no s’escriuen Més.
-L’humor Que presenta i la comicitat (Cervantes parodia les
... Continuar leyendo "Poemes catalanistes" »

Funcions del llenguatge

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,13 KB

EXPOSITIU FINALITAT: Transmetre coneixements ,Oferir informació objectiva. ESTRUCTURA: Introducció,Desenvolupament i Cloenda .Característiques: Verbs en present Noms, verbs: específics i abstractes Connectors lògics que jerarquitzen la informació i relacionen dades i idees. Llenguatge formal, objectiu, denotatiu i referencial. ARGUMENTATIU FINALITAT: Influir, convèncer el receptor.ESTRUCTURA: Tesi , Argumentació i Conclusió. Característiques: Semblants als textos expositius Connectors lògics que jerarquitzen la informació i relacionen les idees. Llenguatge formal, referencial. NARRATIU FINALITAT: Narrar fets, accions,esdeveniments, etc. ESTRUCTURA:  Plantejament ,Nus i Desenllaç. Característiques: Predomini del temps passat
... Continuar leyendo "Funcions del llenguatge" »