Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Deporte y Educación Física de Secundaria

Ordenar por
Materia
Nivel

Fundaments del bàsquet: tècnica, tàctica i condició física

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,08 KB

ATAC

Conservar el baló, progressar amb el baló cap a la cistella enemiga, desequilibrar la defensa i conseguir fer canasta.

DEFENSA

Intentar recuperar el baló, impedir la progressió del baló cap a la cistella pròpia, protegir la cistella i evitar que facin canasta.

ELEMENTS QUE CONFIGUREN EL JOC

REGLAMENT

Codi de desenvolupament del joc.

ESPAI

Desenvolupament de les accions del joc.

TEMPS

Participació dels jugadors.

TÈCNICA

Habilitat amb el baló.

TÀCTICA

Individual: Adequació de la tècnica del problema.
Col·lectiva: Acció entre els membres de l'equip per a superar les accions de l'equip contrari.

CONDICIÓ FÍSICA

Requeriments fisiològics per a desenvolupar el joc.

EL BÀSQUET ES JUGA

En un camp rectangular de 28 m de llarg i 15 d'ample, dividit... Continuar leyendo "Fundaments del bàsquet: tècnica, tàctica i condició física" »

Història i regles del voleibol

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 959 bytes

D'aquesta manera i prenent el tenis com a referència, es va dissenyar un esport d'equip sense contacte, divertit, amb un risc de lesions mínim i en el qual podia participar tothom. Va néixer el 1895 (el voleibol). La gambada té dues fases: una terrestre en la qual s'aconsegueix impuls i acceleració i una altra d'aire en la qual s'avança. La seqüència habitual dels partits de voleibol és: 1. Equip A: servei. 2. Equip B: rebre la pilota i controlar-la, donar suport a qui rep la pilota, col·locar la pilota per a l'atac, aconseguir el punt, donar suport en l'atac per si hi ha bloqueig. 3. Equip A: evitar la rematada, rebre la pilota i controlar-la, donar suport a qui rep la pilota, col·locar la pilota per a l'atac, aconseguir el punt,

... Continuar leyendo "Història i regles del voleibol" »

Hesi lasterketa

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en vasco con un tamaño de 2,27 KB

INGREDIENTES:

    -110 m-ko hesi proba: Gizonezkoen proba da,zailena.Hesien altuera:1,06 m dira.Hesien arteko distantzia 9,14 m-koa da.Pausokada 1,90-2,20 m-takoa da.Azkenetik helmugara 14 m daude.

   Hesien artean 3 urrats egiten dute:

     1)1,55-1,60m-koa izaten da. 2)luzeena da,2,00-2,20m-takoa. 3)2.Na baino pixka bat txikiagoa.

   -100 metroko hesi proba: Emakumezkoen proba da.Hesien altuera:0,86 m dute.Hesien arteko distantzia 8,5 m-koa da.Erabiltzen den teknika gizonezkoa bezalakoa da.Azkenetik helmugara 10 m daude.

Bien artekoetan ekidin behar dena:

    -hesia salto egiteko gorantz joatea,erorketa hesitik urrun egitea,hesien arteko erritmoa gaizki eramatea,gorputza aurreratuegi edo atzeratuegi mantentzea,besoen mugimendua txarto... Continuar leyendo "Hesi lasterketa" »

Acondicionamiento muscular

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 2,1 KB

40m lineas de banda y 20m línea de fondo/punto de penalti a 6m de la portería/punto de doble penalti a 10 metros de la portería. Tiempo:40min a reloj corrido divididos en dos periosdos de 20min. Faltas técnicas: empujar o sujetar a un contrario, jugar el balón con la mano o brazos separados del cuerpo,hacer caer al contrario, juego peligroso. Fltas personales: retrasar el saque durante 4seg excepto el saque de centro.Pisar o retener el balón cualquier jugador mas de 5 seg.

FUERZA: tensión que puede desarrollar un musculo contra una resistencia. Es una de la capacidades mas importantes del rendimiento deportivo y es una cualidad importante para la salud./ F.Estática: realizamos una tensión muscular sin que exista movimiento./ F.Dinámica:... Continuar leyendo "Acondicionamiento muscular" »

Calentamiento especifico de voleibol

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 2,84 KB

Calentamiento general: es la activación de todos los grupos musculares y articulares independiente del deporte a practicar, moviendo articulaciones con movimientos espirales y diagonales que inciden en los diferentes planos del espacio, ya sean, flexo-extensión, abducción- adducción, rotación interna y rotación externa. Para luego dar paso  al estiramiento de los grandes grupos musculares y los ligamentos de las articulaciones más importantes para que cuando se realicen movimientos bruscos estas estén preparadas y no sufran lesiones. 

Calentamiento específico: se realiza siempre después del general, el cual afecta de forma especial a las partes del cuerpo que van a intervenir de forma decisivas en las actividades físicas o deportivas.
... Continuar leyendo "Calentamiento especifico de voleibol" »

Dibujos de ejercicios de flexibilidad

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 2,2 KB

LA FLEXIBILIDAD:la flexibiliada es la capacidad que permite realizar movimientos con gran amplitud de recorrido.COMPONENTES DE LA FLEXIBILIDAD:la elasticidad de los músculos y la movilidad de las articulaciones condicionan el grado de flexibilidad en la realización de nuestros movimientos.La elasticidad muscular es la capacidad de los músculos y tendones para elongarse.La movilidad articular es la capacidad de movimiento de las articulaciones.TEN EN CUENTA:los movimientos de una articulación pueden localizarse en uno o varios planos.Si el movimiento supera el limite normal de la articulación puede producirse una rotura de los elementos conectivos.Al realizar un ejercicio de flexibilidad cada articulación del cuerpo puede mantenerse
... Continuar leyendo "Dibujos de ejercicios de flexibilidad" »

Principi de sobrecompensació

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,63 KB

1.-  DEFINICIÓ

Pautes i criteris Generals que cal seguir en l’entrenament per tal que els aparells i sistemes del nostre cos s’adaptin adequadament a l’esforç i ens ajudin a millorar.

2.-  ELS PRINCIPALS PRINCIPIS DE L’ENTRENAMENT

1)Principi d’adequació de la Càrrega.


üExplicació:  La càrrega a aplicar Ha de ser proporcional a la capacitat de rendiment i disposició psicològica de L’esportista. També s’anomena Principi d’individualitat o Principi de la Intensitat.

üExemples:  no podem fer un Treball de força màxima als 14 anys si no volem provocar lesions o adaptacions Inadequades en fases de creixement del metabolisme. No podem fer el mateix Entrenament de força per dos persones de 18 anys que volen fer peses, si

... Continuar leyendo "Principi de sobrecompensació" »

Terra o mans lliures

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,6 KB

Grècia i Joaquin Blume. categories femenina i masculina: Salt:salt en un aparell denominat situat a una alçada de 1,20m. Diferentes faces: una cursa per acostat-se, una batuda sobre el trmapolí, un vol dins col·locar les mans damunt del cavall, segon vol on es abitual realitzar exercicis acrobàtics i caiguda a terraCategoria femenina barra d'equilibris:barra de fusta de 10cm d'amplada i 5cm de llargada, situada a 1,20m d'alçada.S'han de realitzar salts, girs, equilibris etc. Categoria masucila: anelles: dues anelles de fusta dubjectes amb un cable i penjades a 2.65m d'altura. Es realtiza girs, voltes o equilibris.Reglament: Jutges puntuen, els gimnastas fan els exercicis lliures i obligatoris, es penalitzen els errors. facils: vertical
... Continuar leyendo "Terra o mans lliures" »

Ejercicios de desplazamiento en educación física

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en español con un tamaño de 1.003 bytes

es el conjunto de ejercicios suaves y progresivos que se deben realizar antes de acer un esfuerzo de una considerable intensidad.Preparar al deportista física,fidiologica y psicologicamente.Evitar lesiones.Aumentar el rendimiento.5 tipos de calentamientos:general,especifico,estático,dinámico,mixto.Sedeve hacer ejerc.De mvildad articular,desplazamiento y carrera, flexibilidad y estiramientos,ejercicios de fuerza ejercicios de veloc.

Com millorar la resistencia

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,53 KB

1)Descans i/o recuperació.

a.Explicació:  és el temps que deixem descansar al cos Perquè es recuperi de l’esforç. Pot ser un descans entre exercicis, entre Repeticions, entre sèries, o fins hi tot entre sessions.

b.Unitats de mesura i exemples:  Pot ser un descans total (no fer res), o un Descans actiu (per exemple fer un exercici suau d’un altre múscul quan aixeques Peses, o fer cursa molt suau després de fer esprings o sèries fortes de Velocitat). Principalment es mesurarà en segons, minuts hores i dies.

c.Altres:  A l’entrenament esportiu hi ha una màxima que Diu “L’ENTRENAMENT CANSA, EL DESCANS ENTRENA”.

2)Freqüència sessions.

a.Explicació:  Cal respectar el principi de l’alternança a Fi de permetre que l’organisme

... Continuar leyendo "Com millorar la resistencia" »